Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Türkiye'den ABD'ye F-16 motoru üretim teklifi şaşırttı

Türkiye'den ABD'ye F-16 motoru üretim teklifi şaşırttı

Türkiye, ABD merkezli General Electric'in F110 turbofan motorları için ortak üretim talep etti. Motorlar, Milli Muharip Uçak KAAN ve F-16 uçaklarında kullanılıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye'den ABD'ye F-16 motoru üretim teklifi şaşırttı
KAYNAK: Haber Merkezi

Bloomberg'in raporuna göre, Türkiye, Milli Muharip Uçak KAAN ve F-16 savaş uçakları için kullanılan General Electric firmasının tasarladığı F110 turbofan motorlarının ortak üretimi için ABD'den talepte bulundu.

Haberde, ismi açıklanmayan kaynaklara dayanılarak yapılan açıklamada, Türkiye'nin kendi özgün uçak motorunu geliştirene kadar KAAN'da F110 motorlarını kullanmaya devam edeceği belirtilerek, bu serinin tedarikini sağlamak amacıyla motorları Türkiye'de üretmeyi planladığı ifade edildi.

F110 Turbofan Motor

Ayrıca, Türkiye'nin Rolls-Royce şirketiyle de İngiltere merkezli olarak uçak motorlarının ortak üretimi konusunda görüşmelerde bulunduğu ve bu görüşmelerin ilerlemesine rağmen, konsorsiyumun bileşimi konusunda henüz anlaşmaya varılamadığı bildirildi. Milli Muharip Uçak projesi çerçevesinde kullanılacak olan F110 motorlarının prototipleri 2022 yılında teslim edilmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Enerji ihlalleri için idari cezalar yüksek oranda arttı

Enerji ihlalleri için idari cezalar yüksek oranda arttı