Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Şişli'ye çifte şok! 72 katlı rezidans inşaatı onaylandı

Şişli'ye çifte şok! 72 katlı rezidans inşaatı onaylandı

Şişli'de deprem toplanma alanlarının eksikliği tartışılırken, Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı izniyle 72 katlı rezidans inşa edilecek.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Şişli'ye çifte şok! 72 katlı rezidans inşaatı onaylandı
KAYNAK: Haber Merkezi

Yeniçağ'da yer alan habere göre, 2021 yılında Şişli Merkez Mahallesi'nde bulunan arazi, rezerv alan olarak ilan edilmiş ancak yapılan itirazlar sonucunda İstanbul 8. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmiştir. Ancak, 8 Ağustos 2022 tarihinde söz konusu arazi tekrar rezerv alan ilan edilmiştir.

Bilirkişi Raporu ve 6306 Sayılı Kanuna Aykırılık:

İptal edilen kararın ardından hazırlanan bilirkişi raporunda, arazinin yerleşim yeri olarak kullanılamayacağı ve afet riski altındaki alanların dönüştürülmesini kapsayan 6306 sayılı kanuna aykırı olduğu sonucuna varılmıştır.

Rezidans projesine karşı olan Şişli sakinleri, tepkilerini göstermek amacıyla "Şişli’nin rezidansa değil deprem toplanma alanına ihtiyacı var" yazılı pankartlar asarak duygu ve düşüncelerini ifade etmişlerdir.

Rezever

Şişli Kent Konseyi'nin Görüşü:

Şişli Kent Konseyi Genel Sekreteri Nevin Kaplan, planlanan rezidansın Şişli'yi kültürel ve çevresel açıdan olumsuz etkileyeceğini belirtmiştir. Ayrıca, arazinin deprem toplanma merkezi olarak kullanılması gerektiğini vurgulayarak ilçedeki nüfus artışı ve yapı stoğu durumunu ele almıştır.

Kaplan, ilçede yaşanabilecek deprem durumunda güvenli toplanma alanlarının yetersiz olduğunu ve söz konusu arazinin bu amaçla kullanılması talebinde bulunmuştur. Aynı zamanda, rezidans projesinin trafik ve otopark sorunlarını artıracağına dikkat çekmiştir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fatih Terim Panathinaikos'ta galibiyetle başladı

Fatih Terim Panathinaikos'ta galibiyetle başladı