Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Rekabet Kurulu'ndan Meta'ya ceza

Rekabet Kurulu'ndan Meta'ya ceza

Rekabet Kurulu, 12 Aralık 2023'ten itibaren META'ya uygulanacak günlük 4,8 milyon lira para cezasını onayladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Rekabet Kurulu'ndan Meta'ya ceza
KAYNAK: Haber Merkezi

WhatsApp kullanıcılarına getirilen veri paylaşım zorunluluğunun kaldırılmaması nedeniyle alındı. Kurul, 2021 yılında başlatılan soruşturma sonucunda META'nın Türkiye'de, WhatsApp kullanıcılarının verilerini diğer hizmetlerinde kullanmasına son vermesi ve bu durumu tüm kullanıcılara bildirmesi için geçici tedbir kararı almıştı.

META tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'deki kullanıcılara güncellemenin etkili olmayacağı ve onay vermiş kullanıcıların WhatsApp'ı normal şekilde kullanmaya devam edebilecekleri belirtilmişti. Ancak, Rekabet Kurulu'nun soruşturması sonucunda META'nın veri birleştirme yoluyla Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettiği tespit edildi. Şirketin, Facebook, Instagram ve WhatsApp verilerini birleştirerek rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırdığı ve pazar girişini engellediği belirlendi.

paraa-4

META'ya 346 milyon lira para cezası verilen soruşturmanın sonucunda, şirketten ihlali sonlandırması ve rekabeti tesis etmesi için tedbirler alması istendi. Ancak, Kurul, META tarafından sunulan uyum çözümünü yetersiz buldu ve şirketten yeni bir çözüm önerisi sunmasını talep etti. Bu süreçte belirlenen son tarih aşıldığı için, META'ya günlük para cezası uygulanmasına karar verildi.

Avrupa Birliği'nde yürürlükte olan Dijital Pazarlar Yasası'nın benzer yükümlülükleri henüz META ile AB Komisyonu arasında düzenlenmedi. META'nın Türkiye'ye sunacağı çözüm önerisi bu konuda önem taşıyor. Para cezasının bugünkü tutarı 140 milyon lirayı aşarken, her gün artarak devam edecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
New York Knicks galibiyet serisine devam ediyor

New York Knicks galibiyet serisine devam ediyor