Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Merkez Bankası'nın şaşırtan özel sağlık harcamaları!

Merkez Bankası'nın şaşırtan özel sağlık harcamaları!

Hafize Gaye Erkan ve babasıyla ilgili iddialar, Merkez Bankası'nın harcamalarını gündeme getirdi. Sayıştay'ın uyarısına rağmen, yıllardır devam eden kanuna aykırı sağlık harcamaları sürüyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Merkez Bankası'nın şaşırtan özel sağlık harcamaları!
KAYNAK: Haber Merkezi

Merkez Bankası'nda görevli Büşra Bozkurt, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan tarafından işten atıldığını iddia ederek Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) şikayet dilekçesi gönderdi. Bozkurt, iddialarını SÖZCÜ gazetesine yaptığı açıklamada detaylandırdı. Erol Erkan'ın yetkisiz talimatlar verdiğini, lüks harcamalarda bulunduğunu ve bu durumun kamera kayıtlarıyla belgelendiğini söyledi.

Sağlık Harcamalarındaki Yolsuzluk İddiaları

Sayıştay'ın raporuna göre, Merkez Bankası, 2013 yılından bu yana personeli ve ailelerinin tedavi ile ilaç giderlerini yasalara aykırı bir şekilde banka bütçesinden karşılıyor. Sadece geçen yıl yapılan özel sağlık harcaması 70 milyon lirayı bulurken, son 10 yılda bu tutar 357 milyon lirayı aştı. Sayıştay, Merkez Bankası'nın 2022 yılında 3 bin 775 çalışanı bulunduğunu belirtti.

Merkez Bankası Tcmb

Merkez Bankası'nın SGK Kurallarını İhlali

Sayıştay raporunda, 2010 yılından itibaren tüm çalışanların SGK çatısı altında birleştirildiği ve tedavi ile ilaç ödemelerinin bütçeden yapılmaması gerektiği hatırlatıldı. Ancak Merkez Bankası, bağımsızlık iddiasıyla bu kuralları ihlal ederek personeli ve aileleri için özel sağlık sigortası yaptırdı. Sayıştay, uygulamaya derhal son verilmesini ve mevzuata uygun bir şekilde hareket edilmesini istedi.

Merkez Bankası'nın Savunması ve Sayıştay'ın Tepkisi

Merkez Bankası, uzun süredir bağımsız bir kuruluş olduğunu savunarak, özel bir hukuki statüye sahip olduğunu belirtti. Ancak Sayıştay, bu savunmanın, Banka Meclisi'nin 1211 sayılı Kanun'un 34. maddesinde belirtilen personel hakkındaki 5510 sayılı Kanun hükümlerine aykırılık teşkil ettiğini belirtti. Sayıştay, Banka Meclisi tarafından çıkarılan sağlık harcamaları ile ilgili düzenlemelerin, üst norm olan Kanun maddesine uygun olması gerektiğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kiracısına Ev Göstermeye Gitti Kaçak Kiracısıyla Yüzleşti

Kiracısına Ev Göstermeye Gitti Kaçak Kiracısıyla Yüzleşti