Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Reuters anketi açıklandı: Dolar/TL yıl sonu ne kadar olacak?

Reuters anketi açıklandı: Dolar/TL yıl sonu ne kadar olacak?

Reuters'ın anketine göre, TL'nin dolar karşısındaki değer kaybı devam edecek. Dolar/TL kuru bir ay içinde 34,6267'ye yükselecek ve yıl sonunda 36 olacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Reuters anketi açıklandı: Dolar/TL yıl sonu ne kadar olacak?
KAYNAK: Haber Merkezi

Reuters tarafından gerçekleştirilen ankete göre, dolar/TL kuru önümüzdeki bir ay içinde 34 lirayı, 12 ay sonra ise 41 lirayı aşacak. Türk Lirası’nın yıl sonunda dolar karşısında %5 oranında değer kaybedeceği öngörülüyor.

TL'deki Değer Kaybı Devam Ediyor

Reuters’ın 'gelişmekte olan piyasa para birimleri' üzerine düzenlediği ankette, Türk Lirası’nın dolar karşısında yaşadığı değer kaybının devam edeceği tahmin ediliyor. Ankete göre, dolar/TL kuru bir ay içinde 34,6267 seviyesine çıkacak. Yıl sonunda bu rakamın 36, altı ay sonra ise 37,67 olacağı öngörülüyor. 12 ay sonra ise dolar/TL'nin 41,25 seviyesini aşması bekleniyor.

Reuters anketi açıklandı: Dolar/TL yıl sonu ne kadar olacak?

FED Politikaları ve Orta Doğu Gerilimi Etkili

Geçtiğimiz yıl, birçok gelişmekte olan piyasanın para birimleri, dolar karşısında ciddi kayıplar yaşadı. Ancak ABD Merkez Bankası’nın (FED) politika faizini 50 baz puan indirmesi, bu para birimlerinin bir miktar toparlanmasına olanak sağladı. Buna karşın, FED Başkanı Jerome Powell’ın 25 baz puanlık bir faiz indirimi daha yapabileceğine dair açıklamaları, piyasalardaki belirsizliği artırdı. Ayrıca, Orta Doğu'da artan gerilim, yatırımcıları güvenli liman olarak görülen dolara yönelmeye teşvik ediyor. Bu durum, gelişmekte olan para birimlerinin toparlanmasını sınırlı tutuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sürücülere son uyarı! Bu tarihi kaçırmayın

Sürücülere son uyarı! Bu tarihi kaçırmayın