Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Mehmet Şimşek'ten enflasyon değerlendirmesi: 'Program sonuç veriyor'

Mehmet Şimşek'ten enflasyon değerlendirmesi: 'Program sonuç veriyor'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonun düşmeye devam ettiğini ve önümüzdeki yılın ikinci yarısında kalıcı istikrar dönemine girileceğini açıkladı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mehmet Şimşek'ten enflasyon değerlendirmesi: 'Program sonuç veriyor'
KAYNAK: Haber Merkezi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜİK tarafından açıklanan eylül ayı enflasyon verileriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Şimşek, haziranda başlayan dezenflasyon sürecinin devam ettiğini belirterek, önümüzdeki yılın ikinci yarısında enflasyonda kalıcı düşüş sağlanarak tek haneye ulaşılacağını vurguladı.

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, enflasyonu düşürmenin sadece hayat pahalılığı sorununu çözmeyeceğini, aynı zamanda vatandaşın refahını kalıcı olarak artıracağını ifade etti. Yıllık enflasyonun eylülde bir önceki aya göre 2,6 puan düşerek yüzde 49,4’e gerilediğini hatırlatan Şimşek, temel mal enflasyonunun yıllık yüzde 28,3 ile görece düşük seviyede olduğunu, ancak hizmet enflasyonunda düşüşün yavaş gerçekleştiğini belirtti.

İstikrar Dönemi İçin Hazırlıklar Sürüyor

Bakan Şimşek, enflasyonda kalıcı istikrar dönemine geçiş için politikaların kararlılıkla uygulandığını vurguladı. Bu süreçte tüm ekonomik politikaların fiyat istikrarı hedefi doğrultusunda eşgüdüm içinde sürdürüldüğünü belirten Şimşek, "Enflasyonu düşürmek sadece hayat pahalılığı sorununu çözmeyecek, aynı zamanda vatandaşımızın refahını kalıcı olarak artıracaktır" dedi.

Ekonomi Programı Sonuç Veriyor

Bakan Mehmet Şimşek, 'T24 15 Yaşında Yıllık Buluşmaları' konferansında da ekonomi programının sonuç verdiğini belirterek, dezenflasyon sürecinin başladığını ve eylül ayı verileriyle bu sürecin devam ettiğini söyledi. Şimşek, enflasyonun baz etkisinin ötesinde düşeceğini ve önümüzdeki dönemde istikrarlı bir enflasyon düşüşü yaşanacağını ifade etti.

Cari Açık ve İstihdamda Güçlü Seyir

Bakan Şimşek, cari açığın yakında 15 milyar dolara düşeceğini belirtti. Ayrıca istihdam artışının bir yıl içinde çok güçlü seyrettiğini ve işsizlik oranının iyi durumda olduğunu vurguladı. İmalat sanayinde geçici bir daralma yaşandığını ifade eden Şimşek, reel ekonomide ılımlı bir büyümenin devam ettiğini söyledi.

Rezervlerde İyileşme ve Dezenflasyon Sürecinin Devamı

Rezervlerde ciddi bir iyileşme yaşandığını belirten Şimşek, dezenflasyon sürecinin aynı hızda olmasa da devam edeceğini ve hizmet enflasyonundaki katılığın zamanla aşılacağını ifade etti. Bakan Şimşek, istihdam piyasasında herhangi bir bozulma yaşanmadığını ve işsizlik oranının iyi seyrettiğini sözlerine ekledi.

TÜİK Eylül ayı enflasyonu açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Eylül ayına ait Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini duyurdu. Eylül ayında TÜFE, bir önceki aya göre yüzde 2,97, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 35,86, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 49,38 ve on iki aylık ortalamalara göre ise yüzde 63,47 artış gösterdi.

Eylül ayında ana harcama grupları arasında en fazla düşüş, yüzde 0,88 ile haberleşme kategorisinde görüldü. Bununla birlikte, eylül ayında bir önceki aya göre en yüksek artış ise yüzde 14,21 ile eğitim alanında gerçekleşti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şehit Piyade Uzman Çavuş Burak Geniş Çanakkale’ye Uğurlandı

Şehit Piyade Uzman Çavuş Burak Geniş Çanakkale’ye Uğurlandı