Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi TÜİK açıkladı: Eylül ayı zam şampiyonu öğrenci yurtları oldu

TÜİK açıkladı: Eylül ayı zam şampiyonu öğrenci yurtları oldu

TÜİK, enflasyon bülteninde değişiklik yaptı. Öğrenci yurtları fiyatları yüzde 50,4 arttı. Diğer artışlar arasında üniversite eğitimi ve yumurta var.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TÜİK açıkladı: Eylül ayı zam şampiyonu öğrenci yurtları oldu
KAYNAK: AA

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), enflasyon bültenindeki verilerde önemli bir güncelleme yaptı. Aylık en yüksek artış ve düşüş gösteren başlıkların yer aldığı tablolar kaldırılarak, yerine Amaca Göre Bireysel Tüketim Sınıflaması (COICOP) ile 5'li seviyede tüm temel başlıkların yer aldığı yeni tablo yayımlandı. Bu değişiklikle birlikte ürünlerin aylık ve yıllık değişim oranları da güncellenmiş olarak kamuoyuna sunuldu.

TÜİK açıkladı: Eylül ayı zam şampiyonu öğrenci yurtları oldu

Fiyat Artışında İlk Sırada Öğrenci Yurtları

Geçtiğimiz ay en fazla fiyat artışı, yüzde 50,4 ile diğer konaklama hizmetleri (öğrenci yurtları) alanında görüldü. Bu fiyat artışını yüzde 45,27 ile üniversite eğitimi, yüzde 34,25 ile yumurta izledi. TÜİK verilerine göre bu ürün ve hizmetlerdeki fiyat artışı, tüketicilerin bütçesine doğrudan yansımaya devam ediyor.

TÜİK açıkladı: Eylül ayı zam şampiyonu öğrenci yurtları oldu

Eylül Ayında Fiyatı Artan Diğer Ürünler

Eylülde fiyat artışı en fazla olan diğer ürünler arasında yüzde 23,86 ile çocuk bakım hizmetleri (kreşler), yüzde 18,65 ile taze balık ve yüzde 12,74 ile otobüs ile şehir içi yolcu taşımacılığı yer aldı. Bu artışlar, hane halklarının yaşam maliyetini artıran önemli kalemler arasında bulunuyor.

En Fazla Fiyat Düşüşü Kişisel Aksesuar Ürünlerinde

Eylül ayında en fazla fiyat düşüşü ise yüzde 4,31 ile başka yer sınıflandırılmış diğer kişisel aksesuarlar kategorisinde gerçekleşti. Bu düşüşü yüzde 3,93 ile mobil telefon, ekipman ve aksesuarları, yüzde 3,67 ile kahvaltılık tahıl ürünleri ve yüzde 3,36 ile hava yolu ile yolcu taşımacılığı izledi. Fiyat düşüşleri tüketiciye bir nebze de olsa rahatlama sağlarken, enflasyon seyrindeki genel artış devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Burdur'da Kayboldular Jandarma Tarafından Bulundular!

Burdur'da Kayboldular Jandarma Tarafından Bulundular!