Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Merkez Bankası'ndan ilk! KKM stok verileri açıklandı!

Merkez Bankası'ndan ilk! KKM stok verileri açıklandı!

Merkez Bankası, ilk kez döviz ve altın korumalı hesapların stok verilerini açıkladı. Nisan ayında toplam stok bakiyelerinde 1,5 milyar dolarlık bir azalma yaşandı. Gerçek ve tüzel kişi hesaplarındaki düşüşlerle birlikte, TL korumalı hesaplar da değer kaybetti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Merkez Bankası'ndan ilk! KKM stok verileri açıklandı!
KAYNAK: AA

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Elektronik Veri Dağıtım Sistemi (EVDS) aracılığıyla ilk kez "Aylık Para ve Banka İstatistikleri" başlığı altında "Kur Korumalı Mevduat ve Katılma Hesapları" alt başlığı ile Döviz ve Altın Korumalı Hesap (DDKKM) stok verilerini paylaştı. Bu paylaşım, kur korumalı hesapların toplam stok bakiyelerini içeriyor.

DDKKM ve TL KKM Stokları Azaldı

Nisan ayı verilerine göre, Döviz ve Altın Korumalı Mevduat/Katılma (DDKKM) hesaplarının toplam stok bakiyesi 1,5 milyar dolar düşüş gösterdi. Mart sonunda 74,3 milyar dolar olan DDKKM stok bakiyesi, Nisan sonunda 72,8 milyar dolara geriledi.

Gerçek kişi DDKKM stok bakiyesi 51,9 milyar dolardan 51,4 milyar dolara, tüzel kişi DDKKM stok bakiyesi ise 22,4 milyar dolardan 21,3 milyar dolara düştü.

Türk Lirası Korumalı Mevduat/Katılma (TL KKM) hesaplarının stok bakiyesi ise bir ay içinde 33,7 milyar TL azalarak 98,8 milyar TL'den 65,1 milyar TL'ye geriledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin'de ekiplerden müstehcen yayın operasyonu: 4 tutuklama

Mersin'de ekiplerden müstehcen yayın operasyonu: 4 tutuklama