Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Merkez Bankası ekonomistlerinin beklentilerine yanıt verdi

Merkez Bankası ekonomistlerinin beklentilerine yanıt verdi

Almanya'nın önde gelen bankalarından Deutsche Bank, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizinde önemli bir artış öngörerek yüzde 40'lık bir yükseliş beklentisini dile getirdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Merkez Bankası ekonomistlerinin beklentilerine yanıt verdi
MUHABİR: Kamer Durdu

Deutsche Bank ekonomistleri Yigit Onay ve Christian Wietoska, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) politika faizi beklentilerini paylaştı. Jeopolitik risklerdeki artış ve bu risklerin Türkiye'nin enflasyon ve ödemeler dengesi dinamiklerine olası etkilerini dikkate alarak, para politikası görünümüne yönelik öngörülerini güncellediklerini belirten ekonomistler, Kasım ve Aralık aylarında TCMB'den 250'şer baz puanlık faiz artışı beklediklerini ifade etti.

Ekonomistlere göre, önümüzdeki hafta Perşembe günü gerçekleşecek Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında ise 500 baz puanlık bir faiz artışı beklentisi bulunmaktadır. Kasım ve Aralık aylarındaki artışlarla birlikte, yıl sonu tahmini politika faizini yüzde 40'a çıkardılar.

Ekonomistler, faiz artışlarının bir haftalık repo faizinin yüzde 40 seviyesine ulaşmasıyla sona ereceği görüşünü sürdürüyorlar. Ancak, bu seviyeye daha önceki tahminlerine göre daha erken, yıl sonunda ulaşılacağını düşünüyorlar. Kurumun önceki tahmini, yüzde 40 nihai politika faizi seviyesine, yerel seçimlerin ardından 2024'ün ikinci çeyreğinde ulaşılacağını öngörmüştü.

Açıklamada, bu politikanın "Enflasyon beklentilerini kontrol altına alma, Merkez Bankası'nın ekonomiyi sürdürülebilir bir patikaya sokma ve kredibilitesini güçlendirme hedefleriyle daha uyumlu olacağı" belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da park halinde ki arabanın başına öyle bir şey geldi ki...

Antalya'da park halinde ki arabanın başına öyle bir şey geldi ki...