Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Logan'dan şaşırtan faiz uyarısı! Dikkat çekici çıkış

Logan'dan şaşırtan faiz uyarısı! Dikkat çekici çıkış

Dallas Fed Başkanı Lorie Logan'a göre, enflasyonu kontrol altına almak için faiz artırımı seçeneğini düşünmeye devam etmeliyiz. Finansal koşulları sıkı tutmak için yeni faiz artışı olasılığını göz ardı etmemeliyiz.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Logan'dan şaşırtan faiz uyarısı! Dikkat çekici çıkış
KAYNAK: Haber Merkezi

Fed'in Dallas Şubesi Başkanı Lorie Logan, uzun vadeli tahvil getirilerindeki son düşüşün enflasyonu yeniden alevlendirmesini önlemek adına Fed'in kısa vadeli politika faizini yükseltmeye devam etmesi gerekebileceği konusunda bir uyarıda bulundu.

Logan, Amerikan Ekonomi Derneği konferansında yaptığı konuşmada, "Eğer finansal koşulları yeterince sıkı tutmazsak, enflasyonun yeniden yükselmesi ve kaydettiğimiz ilerlemeyi tersine çevirmesi riski vardır. Son aylarda finansal koşullardaki gevşeme ışığında, yeni bir faiz artışı olasılığını henüz masadan kaldırmamalıyız" dedi.

Logan'a göre, Fed'in geçmişteki faiz artırımlarının etkileri büyük ölçüde geride kalmış olsa da, tahvil getirilerindeki gerileme enflasyondaki ilerlemeyi geri alabilecek bir talep artışına neden olabilir.

Dolar4

Fed'in yüzde 2'lik enflasyon hedefine yaklaşıldığını belirten Logan, işgücü piyasasının hala sıkı olmasına rağmen dengeye doğru ilerlediğini ifade etti. Logan, "Kısıtlayıcı finansal koşullar, talebin arzla uyumlu hale getirilmesinde ve enflasyon beklentilerinin iyi bir şekilde sabitlenmesinde önemli bir rol oynadı. Yeterince kısıtlayıcı finansal koşulları sürdürmezsek, fiyat istikrarını sürdüreceğimize güvenemeyiz" diye ekledi.

Fed, enflasyonu düşürmek için 2022 ve 2023'ün ilk yarısında gösterge politika faizini agresif bir şekilde yükseltmiş, ancak temmuz ayından bu yana faizleri yüzde 5,25 ile yüzde 5,5 arasında sabit tutmuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Malatya'da ev yangını

Malatya'da ev yangını