Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Kurban Bayramı Trafik Tedbirleri Üst Seviyeye Çıkarıldı

Kurban Bayramı Trafik Tedbirleri Üst Seviyeye Çıkarıldı

Kurban Bayramı'nda trafik kazalarını önlemek için alınan tedbirler artırıldı. İçişleri Bakanlığı'nın duyurduğu önlemler, kara yollarında güvenliği sağlamak amacıyla geniş kapsamlı denetimler ve teknolojik sistemlerle destekleniyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kurban Bayramı Trafik Tedbirleri Üst Seviyeye Çıkarıldı
KAYNAK: AA

Kurban Bayramı tatili süresince kara yollarında alınacak tedbirler büyük bir titizlikle uygulanıyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, bayram tatili boyunca görev yapacak personel denetimlerine dün itibarıyla başlandı. Emniyet ve jandarma ekipleri tarafından görevlendirilen toplam 66 bin 92 personel, 12 gün boyunca sürecek olan trafik kontrollerini gerçekleştirecek. Günlük olarak 17 bin 931 ekip ve timde sahada 37 bin 810 personel görev alacak.

Teknolojik Önlemler Devrede

Önlemler kapsamında sürücülerin hız sınırlarına uyması da büyük önem taşıyor. Bu doğrultuda, 1063 radar, 290 Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemi ve 318 Elektronik Denetleme Sistemi 24 saat boyunca aktif olarak kullanılacak. Bu sistemler, sürücülerin hız kontrollerini sağlayarak güvenliği artırmayı hedefliyor.

Önceki Bayramda Yaşananlar

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı tatili süresince ülke genelinde meydana gelen 6 bin 530 trafik kazasında maalesef 75 kişi hayatını kaybetmişti. Bu acı olayların tekrarlanmaması için alınan tedbirler bu yıl da sıkı bir şekilde uygulanacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Havalimanı’nda Büyük Hareket

Antalya Havalimanı’nda Büyük Hareket