Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Asayiş Bakan Yerlikaya Soruşturma İddialarını Sert Bir Dille Yalanladı!

Bakan Yerlikaya Soruşturma İddialarını Sert Bir Dille Yalanladı!

Polis memurunu şehit eden zanlının çöp poşetiyle adliyeye sevk edilmesi sonucu soruşturma iddiaları gündeme geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya soruşturma iddialarını yalanladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Bakan Yerlikaya Soruşturma İddialarını Sert Bir Dille Yalanladı!
KAYNAK: Haber Merkezi

İstanbul Ümraniye'de dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, 26 suç kaydı bulunan 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti, 'motosiklet hırsızlığı' suçundan gözaltına alındıktan sonra karakoldan firar etti. Geçti'nin kaçmasının ardından İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan çalışmalar, kısa sürede sonuç verdi. Şüpheli, Ihlamurkuyu Mahallesi'nde tespit edildi.

Şeyda Yılmaz Hayatını Kaybetti

Polis ekiplerinin yakalamaya çalıştığı Yunus Emre Geçti, polislere direndi ve yaşanan arbedede bir polis memurunun silahını ele geçirdi. Geçti, ardından etrafa ve polis memurlarına ateş açtı. Açılan ateş sonucu 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz, ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Yılmaz, şehit oldu. Olay, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Şüpheli, Çöp Poşeti Giydirilerek Adliyeye Sevk Edildi

Olayın ardından İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgusu tamamlanan şüpheli Yunus Emre Geçti, polis ekiplerince adliyeye sevk edilmek üzere hazırlık yapıldı. Ancak şüpheli, dikkat çekici bir şekilde iki kadın polis memurunun gözetiminde üzeri çöp poşetiyle örtülmüş halde binadan çıkarıldı. Bu görüntüler kısa sürede sosyal medyada ve basında geniş yankı buldu.

Şüpheli, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği’ne ait hayvanları taşımak için kullanılan bir araca bindirilerek adliyeye sevk edildi. Görüntüler, vatandaşlar ve sosyal medya kullanıcıları arasında tartışma yarattı. Kimi vatandaşlar bu uygulamayı eleştirirken, kimileri ise güvenlik amacıyla yapıldığını savundu.

Soruşturma İddialarına İçişleri Bakanlığı’ndan Yalanlama

Polis memuru Şeyda Yılmaz’ı şehit eden Yunus Emre Geçti’nin çöp poşetiyle adliyeye sevk edilmesi sonrası, İçişleri Bakanlığı tarafından olayla ilgili soruşturma açıldığına dair iddialar ortaya atıldı. Sosyal medyada hızla yayılan bu iddialara karşılık olarak, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Yerlikaya, “Polis memuru kızımız Şeyda Yılmaz’ı şehit eden saldırganın emniyetten adliyeye götürülme şekliyle ilgili olarak soruşturma açıldığına dair iddialar alçakça bir yalandır! Bu konuda ne İçişleri Bakanlığımızca, ne Emniyet Genel Müdürlüğümüzce ne de Valiliğimizce herhangi bir soruşturma açılmamıştır! Bu yalan haberleri yayanlar hakkında gerekli adli işlemler başlatılmıştır” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alanya’nın Gizli Hazinesi Syedra Antik Kenti Turizme Kazandırılıyor

Alanya’nın Gizli Hazinesi Syedra Antik Kenti Turizme Kazandırılıyor