Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Kredi Kartı Sahiplerini İlgilendiren Kritik Gelişme: Faizler Tarihi Zirvelere Yaklaşıyor!

Kredi Kartı Sahiplerini İlgilendiren Kritik Gelişme: Faizler Tarihi Zirvelere Yaklaşıyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Haziran’dan bu yana sürekli olarak kredi kartı faizlerini yükseltti. 23 Kasım’daki PPK toplantısında yeni faiz oranlarının belirlenmesi bekleniyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kredi Kartı Sahiplerini İlgilendiren Kritik Gelişme: Faizler Tarihi Zirvelere Yaklaşıyor!
MUHABİR: Kamer Durdu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Haziran’dan bu yana sürekli olarak kredi kartı faizlerini yükseltti. 23 Kasım’daki PPK toplantısında yeni faiz oranlarının belirlenmesi bekleniyor. Uzmanlar, 250 baz puanlık bir artış öngörüyor ve bu durum, kredi kartı kullanıcıları için olumsuz bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Ödemelerde Zorluk

1 Kasım itibarıyla kart işlemleri için uygulanan faiz oranı 3.71’den 4.47’ye yükselmişti. Merkez Bankası’nın yeni kararı, kart borcu olanlar için durumu daha da sıkıntılı hale getirebilir.

Yeni Faiz Oranları

Yeni faiz kararı 1 Aralık’tan itibaren geçerli olacak ve ödenmeyen borçlara ek olarak yansıyacak. Beklenti gerçekleşirse, politika faizleri yüzde 37.5’e çıkacak ve kredi kartı akdi faizleri de 3.93’e yükselecek.

Borçlardan Kurtulma Yolları

Uzmanlara göre, mevcut yüksek faizler karşısında kredi kartı faiz borcundan kurtulmanın tek yolu, harcamaları takip eden ekstre döneminde tüm borcu ödemek. Örneğin, 15 bin lira limitli bir karttan, taksitlendirme yapmadan 4 bin lira harcayan biri, gelecek ay sadece bin lira ödeyerek cezalandırılmadan kurtulabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ateş Ünal Erzen Kim? Kaç yaşında? Öldü mü?

Ateş Ünal Erzen Kim? Kaç yaşında? Öldü mü?