Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Kredi kartı azami faiz oranları sabit kalıyor

Kredi kartı azami faiz oranları sabit kalıyor

Merkez Bankası faizi %45'e çıkararak 250 baz puan artırdı. Ancak, kredi kartı faizlerine etkisi olmayacak şekilde yapıldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kredi kartı azami faiz oranları sabit kalıyor
KAYNAK: Haber Merkezi

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, ocak ayındaki toplantısında politika faizini 250 baz puan yükselterek %45'e çıkardı. Ancak, bu artış kredi kartlarının referans faiz oranlarını etkilemeyecek.

Geçen ayki toplantının ardından yapılan açıklamada, kredi kartı azami faiz oranları ve üye işyeri azami komisyon oranlarında bir değişiklik olmayacağı belirtilmişti. Bu açıklama, bu ay da geçerli olacak.

Merkez Bankası faizi %45'e çıkararak 250 baz puan artırdı

Geçen ay Para Politikası Kurulu toplantısının ardından yapılan açıklamada, "Kredi kartı azami faiz ve üye işyeri azami komisyon oranlarının mevcut seviyelerinin korunması için referans orana üst sınır getirilmiştir. Referans oranı şu anki seviyesi olan %3,11 olarak belirlenmiş ve bu seviyenin altındaki oranlar için mevcut hesaplama yönteminde bir değişiklik yapılmamıştır. Bu çerçevede, kredi kartı azami faiz ve üye işyeri azami komisyon oranlarında herhangi bir artış olmayacaktır" denilmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fenerbahçe Ankaragücü maçının mesaisine başladı

Fenerbahçe Ankaragücü maçının mesaisine başladı