Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Konut fiyatları iki yılın en yavaş artışını gösterdi

Konut fiyatları iki yılın en yavaş artışını gösterdi

Konut piyasasında yıllık artış trendi düşüş eğiliminde. Ankara, İstanbul ve İzmir'de farklı seviyelerde hareketlilik gözlemleniyor. İstanbul'da fiyatlar durağan seyrederken, Ankara öne çıkıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Konut fiyatları iki yılın en yavaş artışını gösterdi
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) verilerine göre, konut fiyatlarındaki yıllık artış eğilimi Ocak ayında da aşağı yönlü devam etti. Ocak ayı itibariyle konut fiyat endeksi bir önceki yıla göre %67,96 artarak Aralık 2021'den bu yana en düşük yıllık artışı kaydetti.

Aylık Bazda Hareketlilik Gözlemlendi

Aralık ayına göre, Ocak ayında konut fiyatlarında aylık bazda %2,30 artış yaşandı. Aralık ayında ise bu artış oranı %1,16 olarak gerçekleşmişti. Öte yandan, Ocak ayında konut fiyatlarında reel artış oranı %1,4 ile sınırlı düzeyde kaldı.

Konut3

Bölgesel Değerlendirme: Ankara Öne Çıkıyor

Türkiye genelinde konut fiyatlarına bakıldığında, başkent Ankara'nın İstanbul ve İzmir'e göre daha canlı bir konut piyasasına sahip olduğu görülüyor. Ankara'da Ocak ayında konut fiyatları yıllık bazda %85,6 artış gösterirken, aylık artış oranı %2,4 oldu. Ortalama metrekare fiyatı 24.373 TL'ye yükseldi. Ankara'yı %70,4 yıllık artışla İzmir takip etti. İzmir'de aynı dönemde konut fiyatlarındaki aylık artış oranı ise %2,8 olarak kaydedildi. Metrekare fiyatı 35.684 TL oldu.

Para1

İstanbul'da Fiyatlar Durağan Seviyede

Aralık ayında nominal olarak sınırlı artış yaşanan İstanbul'da, Ocak ayında da benzer bir seyir izlendi. TCMB verilerine göre, İstanbul'da Ocak ayında konut fiyatları bir önceki aya göre %1,3 artış gösterirken, yıllık artış oranı %54,5 oldu. Ortalama metrekare fiyatı 45.129 TL olarak kaydedildi. Buna göre, 120 metrekarelik bir dairenin fiyatı 5,4 milyon TL'yi aştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İnci Taneleri Fragmanı Yayınlandı Mı? İnci Taneleri’nin 9. Bölümünde Neler Olacak?

İnci Taneleri Fragmanı Yayınlandı Mı? İnci Taneleri’nin 9. Bölümünde Neler Olacak?