Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Kent Gıda Toblerone için toplatma kararı aldı

Kent Gıda Toblerone için toplatma kararı aldı

Diğer ürünleri etkilemeyen toplatma kararı alındı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kent Gıda Toblerone için toplatma kararı aldı
KAYNAK: Haber Merkezi

Kent Gıda, İsviçre'den ithal ettiği Toblerone çikolatasının Türkiye'deki satışından geri çekme kararı almıştır. Konuyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, "Toblerone Sütlü 100 gr. ürünümüzde yabancı plastik madde bulaşına yol açan münferit bir olay yaşandığı bilgisi teyit edilmiştir" ifadesi kullanılmıştır.

Kent Gıda'nın resmi açıklamasında şu bilgilere yer verilmiştir:

"Kent Gıda Maddeleri Sanayii ve Ticaret A.Ş. olarak, tüketicilerimizin güvenliği ve ürün kalitemiz en üst önceliğimizdir. Birkaç tüketiciden gelen şikayetler üzerine, İsviçre'deki üretim tesisi ile iletişime geçilerek detaylı inceleme ve kalite araştırması talep edilmiştir. Yapılan inceleme sonucunda, OOY4033553 lot numaralı Toblerone Sütlü 100 gr. ürünümüzde yabancı plastik madde bulaşına neden olan münferit bir durumun yaşandığı teyit edilmiştir. Bulaşmanın kaynağı belirlenmiş ve benzer olayların tekrarını engelleyecek düzeltici önlemler hemen alınmıştır."

Firmanın ek açıklamasında, geri çağırmanın diğer Mondelez International veya Toblerone ürünlerini etkilemediği vurgulanmıştır. Kent Gıda, "Şu an itibarıyla tüm müşteri ve bayilerimize söz konusu lot numarasına ait ürünleri geri çağırdığımızı, imha için topladığımızı ve ilgili kamu kurumlarıyla iletişime geçtiğimizi bildiririz." şeklinde bilgi vermiştir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Son Dakika! İsrail Suriye'yi vurdu! Türkiye'ye yakın mı?

Son Dakika! İsrail Suriye'yi vurdu! Türkiye'ye yakın mı?