Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi İslam Memiş kesin tarihler verdi! Dolar 45 Euro 50 Gram Altın 2500 TL

İslam Memiş kesin tarihler verdi! Dolar 45 Euro 50 Gram Altın 2500 TL

Altın, dolar ve euro dalgalanırken, uzman İslam Memiş önemli bir gelişmeyi paylaştı. Dolar, euro ve gram altın için beklenen değerlerle ilgili detaylar haberde.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İslam Memiş kesin tarihler verdi! Dolar 45 Euro 50 Gram Altın 2500 TL

Döviz piyasaları ve altın yatırımcıları, 2024'e dair belirsizliklerle dolu bir bekleyiş içerisinde. Dolar ve euro tutanlar, gelecek dönemde yaşanacak gelişmelerin yatırımlarına olan etkilerini gözlemleyerek endişeli bir bekleyiş içindeler. Diğer yandan, altın yatırımcıları ise yeni fırsatları değerlendirme peşinde.

TV100'de yer alan İslam Memiş'in kaleme aldığı yazıda, 2024'e dair piyasa beklentileri ve doların geleceği konusunda önemli uyarılarda bulunuyor. Memiş, uzun yıllardır vurguladığı "Dolar bir yatırım aracı değildir" görüşünü yineleyerek, dolar biriktirenlerin geçmişte olduğu gibi 2023'te de zarar ettiğini belirtiyor.

Yazının ilgili bölümünde Memiş, 1 Ocak-21 Kasım tarihleri arasında altın, euro ve doların performansını karşılaştırarak doların getirisinin diğer enstrümanlara göre daha düşük olduğunu gösteriyor. Doların ticarette kullanılan bir araç olduğunu vurgulayan Memiş, kâr üzerinden artan bir dolar biriktirmenin de zararlı olabileceğine dikkat çekiyor.

Dolar sahiplerine yönelik bir soru üzerine Memiş, parite üzerinden euro, sterlin, altın veya gümüşe yönelmelerini öneriyor. Euro/dolar paritesindeki değişiklikleri takip ederek gelecek fırsatları değerlendirmelerini öneriyor. Ayrıca, ons altının 2024'te hedeflediği seviyeleri paylaşarak, Fed'in faiz artırımlarını sonlandırmasının doları uluslararası piyasalarda değer kaybettirebileceğine dikkat çekiyor.

Memiş'in 2024'e dair dolar/TL beklentisi ise 29,70 TL yıl sonu ve 45 TL zirve seviyelerinde. Ancak, bu durumda doların yüksek olmasıyla birlikte euro'nun da yükseleceğini ve dolardaki artışın geniş bir perspektifle değerlendirilmesi gerektiğini vurguluyor.

Doları bir yatırım aracı olarak gören ve biriktirmeye devam edenlere, dolar endeksi üzerinden değerlendirme yapmaları konusunda uyarılarda bulunan Memiş, 2024'e dair beklentilerini detaylı bir şekilde paylaşıyor. Yatırımcılara, doların geleceğine dair kararlarını dikkatlice gözden geçirmeleri çağrısında bulunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Akşener’den Erdoğan’a Çağrı: ‘Gelin Siz de Bizim Gibi…’

Akşener’den Erdoğan’a Çağrı: ‘Gelin Siz de Bizim Gibi…’