Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Hatay'da tırnak büyüklüğünde altına yoğun ilgi

Hatay'da tırnak büyüklüğünde altına yoğun ilgi

Hatay'da düğünlerde altın takma geleneğinden vazgeçemeyen depremzede vatandaşlar, tırnak büyüklüğündeki altınlara rağbet ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay'da tırnak büyüklüğünde altına yoğun ilgi
KAYNAK: İHA

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte düğün sezonu da başladı. Depremin yaralarının sarıldığı Hatay'da bu yıl evlenen çift sayısı geçen yıla göre artmış durumda. Bölgede düğünlerde altın takma geleneği, artan altın fiyatlarına rağmen devam ediyor.

A W240414 04 Result

Artan Fiyatlar Karşısında Daha Ucuz Altın Tercihi

Artan altın fiyatları karşısında vatandaşlar daha ucuz altın alabilmek için her geçen gün daha düşük gramajlı altınları tercih ediyor. Bölgedeki vatandaşların bütçelerine hitap eden Güneyler Kuyumculuk, ürün yelpazesinde 600 TL bandında olan ve tırnak büyüklüğüne sahip 0.25 gramlık altını da bulunduruyor. Vatandaşlar, çeşitli mücevheratın bulunduğu sarrafta bütçelerine uygun ürünleri bulabiliyor.

A W240414 03 Result

'Bir Tırnak Büyüklüğünde Ama Rağbet Görüyor'

Güneyler Kuyumculuk Mesul Müdürü Nuri Şişman, artan altın fiyatları karşısında vatandaşların daha ucuz hediyelik altınlara yöneldiklerini belirtiyor.

A W240414 02 Result

Şişman, 'Deprem bölgesinde asrın felaketinin hemen ardından hizmet vermeye başladık. Sezon yavaş yavaş başlıyor ama artan fiyatlar sebebiyle piyasa daralmış durumda. İnsanlar artık çeyrek, yarım gibi altınları tercih edemiyorlar. Şu anda yeni trend yarıma kadar düşmüştü, şimdi 0.25 gram da tercih edilmekte. Daha çok bunlar tercih ediliyor çünkü 600 TL gibi bir fiyatı var 0.25 gramlık altının. Altın kültürü bölgemizde var, bundan vazgeçemiyoruz. Artan maliyetler ve fiyatlardan dolayı insanlar artık çeyrek veya yarım gram altına yönelemiyor, 0.25 gram altını tercih ediyor. Ekonomik anlamda daha fazla satışı gerçekleşiyor. Bir tırnak büyüklüğünde bile yok ama altın olduğu için rağbet görüyor' ifadelerini kullandı.

A W240414 06 Result

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Özel plaja giremeyen vatandaşlar soluğu İstanbul Boğazı’nda aldı

Özel plaja giremeyen vatandaşlar soluğu İstanbul Boğazı’nda aldı