Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri

Halksız festival!

52’nci yılında adından ‘Altın Portakal’ tamlaması kaldırılan Uluslararası Antalya Film Festivali sessiz sedasız başladı. Festivalin her yıl halkın katılımı ve coşkuyla gerçekleştirilen açılış korteji düşük katılımla yapıldı. Kortejde ilgi çeken tek şey T

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Halksız festival!

52’nci yılında adından ‘Altın Portakal’ tamlaması kaldırılan Uluslararası Antalya Film Festivali sessiz sedasız başladı. Festivalin her yıl halkın katılımı ve coşkuyla gerçekleştirilen açılış korteji düşük katılımla yapıldı. Kortejde  ilgi çeken tek şey Türkiye Bağımlı Aileleri Dayanışma Derneği, uyuşturucu bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla açtığı 'Uyuşma Ayık Kal' pankartı oldu..

 

SANATÇILARI HALKIN İLGİSİZLİĞİ ŞAŞIRTTI

Rixos Downtown Otel'den başlayan ve Konyaaltı Caddesi, Cumhuriyet Meydanı, Atatürk Caddesi'nden Büyükşehir'e ulaşan 52’nci Uluslararası Antalya Film Festivali’nin açılış kortejinin önceki yılları mumla aratan bir görüntüsü vardı. Önceki yıllarda korteje rekor sayıda sanatı katırken, dünkü korteje katılanlar parmakla sayılacak kadar azdı  Korteje katılan Kathleen Turner ve Jeremy Irons gibi dünya yıldızları ile Türk Sineması’nın unutulmaz isimleri Gülsen Tuncer, Engin Ayça, Tarık Ünlüoğlu, Begüm Birgören, İpek Karapınar ve yönetmen Yılmaz Atadeniz gibi isimler ile diğer sanatçılar, halkın ilgisizliği karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler.

52'inci yılında adından ‘Altın Portakal’ tamlaması çıkarılan Uluslararası Antalya Film Festivali'nin her yıl coşkuyla düzenlenen korteji bu yıl sessiz sedasız ve düşük katılım ile gerçekleştirildi.

Rixos Downtown Otel'den başlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde sona eren kortejde Önceki senelere nazaran birçok farklılık görülürken, kortej araçlarının yerine lüks spor arabaların yer alması da oldukça dikkat çekiciydi. Jeremy Irons ve Kathleen Turner gibi ünlü aktörlerin yer aldığı kortejde Yeşilçam'ın unutulmaz oyuncularından Gülsen Tuncer ve eşi yönetmen Engin Ayça, oyuncu Tarık Ünlüoğlu, yönetmen Yılmaz Atadeniz ile sinema ve televizyon dünyasının genç yüzleri Begüm Birgören, İpek Karapınar gibi isimler vatandaşları selamladı.

Kortej başlangıcında sessiz sedasız ilerleyen araçlara Konyaaltı Caddesi ve Cumhuriyet Meydanında vatandaşlar eşlik etti. Araçlar Cumhuriyet Meydanı’na geldiği sırada ise Türkiye Bağımlı Aileleri Dayanışma Derneği, uyuşturucu bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla üzerinde 'Uyuşma Ayık Kal' yazılı pankart açtı.  Bu yıldan itibaren bir sosyal sorumluluk projesi olarak sürdürülecek festivalin geleneksel kortejinde bu yıl için tema 'Halkı Selamlama ve Farkındalık Yaratma' olarak belirlendi. Bu kapsamda festivale katılan oyuncuları Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki çocuklar ve gençlerle birlikte karşıladı.(Tuğçe SARAÇ)

 

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Eto’o’ya çılgın teklif

Eto’o’ya çılgın teklif