Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Güncel akaryakıt fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?

Güncel akaryakıt fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?

Araç sahipleri, 1 Aralık'ta güncel akaryakıt fiyatlarını ve olası zamları öğrenmek için araştırma yapıyor. Benzine zam geldi mi, ne zaman? Motorine zam var mı, mazota zam var mı soruları da merak konusu. Güncel akaryakıt fiyatları ve zam detayları için haberlerin devamında.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Güncel akaryakıt fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
KAYNAK: Haber Merkezi

Akaryakıt fiyatlarındaki sürekli dalgalanmalar ve ardı ardına gelen zam haberleri, vatandaşları günlük olarak benzin ve mazot fiyatlarını kontrol etmeye yönlendiriyor. İşte 01.12.2023 tarihli güncel akaryakıt fiyatları:

  • Kurşunsuz 95 (Excellium95): 34,57 TL/lt
  • Gazyağı: 35,70 TL/lt
  • Motorin: 37,58 TL/lt
  • Motorin (Excellium): 37,63 TL/lt
  • Kalorifer Yakıtı: 27,42 TL/Kg
  • Fuel Oil: 23,91 TL/Kg

Brent Petrol ve Uluslararası Piyasa Durumu

Brent petrol, uluslararası piyasalarda 80,62 dolardan işlem görüyor. Önceki gün 84,61 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 80,86 dolarda tamamladı. Bugün itibarıyla ise Brent petrolün varil fiyatı, yüzde 0,30'luk bir düşüşle 80,62 dolara geriledi. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 75,88 dolardan alıcı buldu.

Petrol fiyatlarındaki dalgalanma, OPEC ve OPEC+ grubunun aldığı üretim kesintisi kararı sonrasında yaşandı. Ancak, beklentilerin altında kalan üretim kotaları ve Çin'den gelen zayıf ekonomik büyüme verileri fiyatlar üzerinde baskı oluşturdu.

Akaryakıt Fiyatlarının Hesaplanması ve Değişim Süreçleri

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Ancak, bu hesaplamalar sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketlere ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mal varlığına el konulmuştu! Konuştu

Mal varlığına el konulmuştu! Konuştu