Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Ekonomi Düzeliyor Mu?

Ekonomi Düzeliyor Mu?

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, yerel seçimlerin ardından iş dünyasının beklentilerini ve ekonomik yeniden yapılanma sürecini değerlendirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ekonomi Düzeliyor Mu?
MUHABİR: Kamer Durdu
KAYNAK: Haber Merkezi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, yerel seçimlerin ardından iş dünyasının beklentilerini ve ekonomik yeniden yapılanma sürecini değerlendirdi. Bahar, ülke genelinde barışçıl bir seçim sürecinin yaşandığını ve çıkan sonuçların ülkemiz ve milletimiz adına hayırlı olmasını diledi.

Ekonomide Yeniden Yapılanma Süreci

Bahar, “İş dünyası olarak odak noktamız ekonomi. Ülke olarak gündemimize geri dönmemiz gerekiyor” dedi ve ekonomideki en büyük sorunun enflasyon olduğunu vurguladı. Bahar, “Enflasyon başta olmak üzere, hayat pahalılığı, verimlilik, katma değerli üretim, ihracat alanında hızla yol almak, Türkiye için bir gereklilik değil bir zaruriyet” ifadelerini kullandı.

Maliye Politikası ve Enflasyonla Mücadele

2023 yılı yazı itibariyle enflasyon ile mücadelede para politikası araçlarının kullanıldığını hatırlatan Bahar, Merkez Bankası’nın politika faizini kademeli olarak artırdığını ve bugün ulaşılan yüzde 50’lik oranın, mevcut enflasyon dinamikleri göz önüne alındığında TL’nin cazibesini artırmak adına yeterli bir oran olduğunu belirtti. Bahar, para politikasının maliye politikasıyla desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Kayıt Dışı İle Mücadele ve Kamuda Tasarruf

Bahar, ekonomide istikrar, büyüme, enflasyon kontrolü ve işsizlik gibi genel ekonomik göstergeler doğrultusunda kayıt dışı ile mücadele ve kamuda tasarruf konularına dikkat çekti. Bahar, “Kayıt dışı ile mücadele konusunu hem Antalya Ticaret ve Sanayi Odası hem de iş dünyası olarak önemsiyoruz” dedi ve kamuda tasarruf konusunda devletin net bir mesaj vermesi gerektiğini belirtti.

Beklenen Enflasyon Gerilemesi

Bahar, aylık enflasyonun Ocak ve Şubat ayında beklentilerin üzerinde gerçekleşmesinin ardından Mart enflasyonunun yavaşlamasının olumlu olduğunu belirtti. Bahar, “Geçen ay içinde faiz artışı ve gecikme faizlerindeki artışın da etkisiyle Nisan’da ekonomik aktivite biraz daha soğuyacaktır” dedi ve ekonomide ihtiyaç duyulan üç şeyin sabır, disiplin ve tüm tarafların yükü paylaştığı bir dezenflasyon süreci olduğunu vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay'da lüks araçlarla insan kaçakçılığı!

Hatay'da lüks araçlarla insan kaçakçılığı!