Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Düğmeye basıldı: Başvuranlara 850 TL ödeme!

Düğmeye basıldı: Başvuranlara 850 TL ödeme!

İŞKUR, depremden etkilenen illerdeki mesleki eğitim katılımcılarına yapılan ödemeleri artırarak, başvuranlara günlük 850 TL harçlık sağlama kararı aldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Düğmeye basıldı: Başvuranlara 850 TL ödeme!
KAYNAK: İHA

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programlarından yararlanma koşullarında değişikliğe gittiğini duyurdu. Ayrıca, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin etkilediği illerdeki kurs ve program düzenleyen işverenlere yönelik bazı kolaylıklar sağlanacak.

İŞKUR'un açıklamasına göre, mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programlarına katılım koşullarında yapılan değişiklikle birlikte, 6 Şubat'taki depremden etkilenen illerde faaliyet gösteren işverenlere destek amacı güdülmektedir. Bu çerçevede, "İstihdama Dönüş Programı" adı altında başlatılan yeni bir program, nitelikli iş gücünün yetiştirilmesini hedeflemektedir ve bu program, yıl sonuna kadar devam edecek.

Program kapsamında yer alan mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programlarına katılan bireylere günlük 850 lira 10 kuruş ödeme yapılması kararlaştırıldı. Bu, depremden etkilenen illerde işverenlere yönelik teşvik amaçlı bir adımdır.

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen illerde uygulanacak olan program, 31 Aralık 2024 tarihine kadar devam edecek. Ayrıca, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde faaliyet gösteren işverenler için mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programlarına katılanların günlük harçlık miktarı yüzde 30 artırılarak 850 lira 10 kuruşa kadar çıkarıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gönül Dağı 124. Bölüm Fragmanı: Ayrılıklar ve Şok Edici Hastalık

Gönül Dağı 124. Bölüm Fragmanı: Ayrılıklar ve Şok Edici Hastalık