Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
25°
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Risklerimizi Sigorta İle Yönetmeliyiz"

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Risklerimizi Sigorta İle Yönetmeliyiz"

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 30 Eylül - 6 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek Sigorta Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Risklerimizi Sigorta İle Yönetmeliyiz"
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Sigorta Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, iş sürekliliği ve sürdürülebilir büyümenin sağlanması için sigortanın önemine vurgu yaptı. 30 Eylül - 6 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek Sigorta Haftası sebebiyle yayımladığı mesajında, sigortanın sadece bireyler için değil, ekonomik ve toplumsal sürdürülebilirlik için de kritik olduğunu belirtti.

Hisarcıklıoğlu, son yıllarda Türkiye ve dünyada artan doğal afetlerin ekonomik ve sosyal hayatı olumsuz etkilediğini hatırlatarak, deprem, sel, fırtına ve yangınların birçok can kaybına neden olduğunu belirtti. Özellikle Kahramanmaraş merkezli depremlerin acısının hala taze olduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, sigorta sistemlerinin bu tür risklere karşı sunduğu koruma ürünlerinin hayati önemde olduğunun altını çizdi.

Risklerimizi Sigorta Şirketlerine Devretmeliyiz

Hisarcıklıoğlu, ekonomik büyüme ve toplumsal refahın sağlanması için sadece yeni sanayi tesislerinin kurulmasının yeterli olmadığını, bu kazanımların korunmasının da büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Bu bağlamda, sigortanın iş sürekliliğini sağlamak adına kritik bir rol üstlendiğini belirten Hisarcıklıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"İş sürekliliğinin sağlanması ve sürdürülebilir büyüme için risklerimizi sigorta şirketlerine devretmeliyiz. Yani, konutlarımızı, fabrikalarımızı, iş yerlerimizi, ticari alacaklarımızı ve en önemlisi de hayatımızı ve sağlığımızı sigortalatmalıyız."

Zorunlu Afet Sigortası Uygulaması Genişletiliyor

Hisarcıklıoğlu, zorunlu deprem sigortasının kapsamının genişletilerek Zorunlu Afet Sigortası (ZAS) haline getirileceğini ve bu uygulamanın 2025 yılında yürürlüğe gireceğini açıkladı. Bu yeni uygulama ile deprem, sel, orman yangını ve fırtına gibi afetlere karşı vatandaşların daha kapsamlı bir şekilde koruma altına alınacağını ifade etti. Böylece, felaketlerin olumsuz etkilerinin çok daha hızlı bir şekilde bertaraf edileceğini belirtti.

Acenteler ve eksperler kritik görev üstlenecek

Hisarcıklıoğlu, sigorta sektöründe acente ve eksperlerin kritik görevler üstlendiğine de dikkat çekti. TOBB bünyesindeki Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) ve Sigorta Eksperleri İcra Komitesi (SEİK) tarafından yapılan çalışmaların, sektörün sağlıklı gelişimine önemli katkı sağladığını vurguladı. Yeni Zorunlu Afet Sigortası uygulaması sürecinde de bu kesimlerin önemli görevler üstleneceğini belirterek, sektörün başarılı isimlerini kutladı.

Hisarcıklıoğlu, açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı: "Tüm sigorta sektörümüzün, çalışanlarının ve sigortalılarımızın Sigorta Haftası’nı en içten dileklerimle kutluyorum."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kayserispor'da Maç Öncesi Kimler Eksik? Kayserispor'da Kritik Gelişme

Kayserispor'da Maç Öncesi Kimler Eksik? Kayserispor'da Kritik Gelişme