Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Dolar ve Euro'da yükseliş hız kesmiyor

Dolar ve Euro'da yükseliş hız kesmiyor

Merkez Bankası'nın yüzde 40 politika faizi kararı sonrasında dolar 29 TL'ye, euro ise rekor seviyeye yakın fiyatla seyrediyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dolar ve Euro'da yükseliş hız kesmiyor
MUHABİR: Kamer Durdu

14 Mayıs'ta Dolar/TL 19,57, 28 Mayıs'taki seçim öncesi ise 19,97 seviyesindeydi. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından Dolar 29,01 liraya yükseldi, Euro ise 31,66 TL'den işlem görmekte.

Merkez Bankası Faiz Artışları:

Merkez Bankası, 22 Haziran'da yaptığı ilk toplantıda politika faizini 650 baz puan artırarak yüzde 8,5'ten yüzde 15'e çıkardı. Faiz artışlarına rağmen döviz kurlarındaki yükseliş devam etti. En son 23 Kasım'da 500 baz puanlık faiz artışıyla politika faizi yüzde 40'a çıkarıldı.

Makro Ekonomik Stabilite Açıklamaları:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, devir teslim töreninde Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme ihtiyacını vurgulayarak, "Kurala dayalı bir Türkiye ekonomisi özlenen refaha ulaşmamızda önemli olacaktır. Makro finansal istikrarı önceliklendireceğiz" ifadelerini kullandı.

TÜİK Enflasyon Verileri:

TÜİK, yıllık enflasyonu açıkladı: Haziran yüzde 38,21, temmuz yüzde 47,83, ağustos yüzde 58,94, eylül yüzde 61,53, ekim yüzde 61,36. Asgari ücret temmuz ayında 11 bin 402 liraya yükseltildi.

Toplam Faiz Artışları ve Ekonomik Etkiler:

Toplamda altı kez faiz artışı yapıldı, ancak döviz kurlarındaki yükseliş devam ediyor. Merkez Bankası'nın faiz artışlarının enflasyon ve ekonomik istikrara etkisi yakından takip edilmekte.

Gelecek Beklentiler ve Ekonomi Politikaları:

Ekonomideki bu dalgalanmalara karşın, gelecekte atılacak adımlar ve ekonomi politikaları önem arz etmekte. Merkez Bankası'nın faiz politikası ve Hazine'nin ekonomik yönetimi yakından izleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Zorunlu trafik sigortası primlerinde yükseliş

Zorunlu trafik sigortası primlerinde yükseliş