Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Dior ve Armani'ye kayyum atandı!

Dior ve Armani'ye kayyum atandı!

İtalyan mahkemeleri, Dior ve Armani'nin üretim operasyonlarına kayyum atadı. Şirketlerin soruşturmasında kaçak işçi çalıştırma ve düşük maliyetle üretilen ürünlerin yüksek fiyatlara satılması konuları yer aldı. Dior'un 57 dolarlık çantaları 2 bin 780 dolara satması da gündeme geldi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dior ve Armani'ye kayyum atandı!
KAYNAK: Haber Merkezi

Dior ve Armani gibi dünyaca ünlü moda markaları, İtalya'daki üretim operasyonlarında ortaya çıkan etik dışı uygulamalarla gündeme geldi. Milano Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturmaya göre, Dior'un taşeron firmalara ürettirdiği çantaların maliyeti sadece 53 Euro (yaklaşık 1.802 TL) iken, markanın bu ürünleri 2 bin 700 Euro'dan (yaklaşık 91.400 TL) satışa sunduğu ortaya çıktı.

Savcılar, özellikle küçük atölyelerde çalışan Çinli işçilerin kötü koşullarda çalıştırıldığına dikkat çekti. Armani için yapılan soruşturmada da benzer bir durum tespit edildi; 99 dolarlık (yaklaşık 3 bin 200 TL) çantaların bin 900 dolara (yaklaşık 60.800 TL) satıldığı belirlendi.

Mahkeme, bu ihlallerin ardından Dior ve Armani'nin İtalya'daki üretim operasyonlarına kayyum atanmasına karar verdi. Bu adımın, markaların üretim süreçlerinin denetlenmesi ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için önemli bir fırsat sağlayacağı değerlendiriliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ünlü Rapçi Murda Konserde Sahneden Düştü Şarkıya Devam Etti

Ünlü Rapçi Murda Konserde Sahneden Düştü Şarkıya Devam Etti