Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi ÇYDD’de abluka ve direniş

ÇYDD’de abluka ve direniş

Büyükşehir Belediyesi'nin park projesine yönelik yıkım kararına karşı mahkemenin 'yürütmeyi durdurma' verdiği Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) lokalini de içine alan Yavuz Özcan Parkı'nın etrafı, şantiye güvenlik bariyerleriyle kapa

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ÇYDD’de abluka ve direniş

Büyükşehir Belediyesi'nin park projesine yönelik yıkım kararına karşı mahkemenin 'yürütmeyi durdurma' verdiği Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) lokalini de içine alan Yavuz Özcan Parkı'nın etrafı, şantiye güvenlik bariyerleriyle kapatılması için kazıldı. Kazılan çukurlar eylemciler tarafından dolduruldu.    

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) lokali için Muratpaşa Kaymakamlığı'nın Antalya Büyükşehir Belediyesi adına gönderdiği tahliye tebliği üzerine açılan davada yürütmeyi durdurma kararı verilmişti. ÇYDD lokalini de içine alan Yavuz Özcan Parkı'nın etrafı, levhalarla kapatılması için gelen şirket yetkilileri, ÇYDD’nin direnişiyle karşılaştı.

Sabahın erken saatlerinde ÇYDD lokalinin bulunduğu Yavuz Özcan Parkın’da toplanan eylemciler, levhalar için açılan çukurları elleriyle kapatarak, lokal girişinin kapatılmasına izin vermedi. ÇYDD için yapılan direnişe CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul, Kepez İlçe Başkanı Garip Erdoğan, CHP eski Milletvekili Feridun Baloğlu ve CHP’li meclis üyeleri destek verdi.  

Ulu İnşaat’ın sahibi olduğu söylenen Rıza Ulu ile ÇYDD Avukatı Tuncay Koç görüştü. Koç, kiracı ÇYDD bölgeden çıkmadan yer teslimi işleminin yapılamayacağını, yer tesliminin yapılabilmesi için kiracı tahliyesinin gerektiğini söyledi. Koç ,“Mahkeme ise tahliye işlemine yönelik yürütmeyi durdurma kararı verdi. Karar çıktıktan günler sonra Büyükşehir karar rağmen yer teslimini yapıyor. Hukuksal olarak bu kabul edilemez. Büyükşehir’in zorlama ile ÇYDD lokalini fiili olarak işlevsiz hale getirmeye çalışıyor” dedi.

Koç, yapılan uygulamanın kiracı haklarına uygun olmadığını vurgulayarak, “Geçiş yolu bırakmak zorundasınız. Burada kiracılar var bunların haklarını gasp edemezsiniz. Bariyer inşaatını durdurmanız gerekiyor” diye konuştu.

Rıza Ulu ise, 12 Ocak 2015 tarihinden itibaren yer teslimi yapıldığını ve iş teslimini verilen süre içerisinde, hızlı hareket etmek zorunda olduklarını ifade etti. Ulu, “Durum hakkında belediye bize bilgilendirme yaptı. Siz işinize başlayın demişlerdi. Biz bölge güvenliği için bu bariyerleri yapmak durumundayız. Ama ÇYDD’nin geçiş talebini değerlendireceğiz” dedi.

Ulu, ÇYDD lokalinin geçişinin kapatılmaması ile ilgili talebini Büyükşehir Belediyesi ile görüşerek karar vereceklerini kaydetti. Öğleden sonra  ÇYDD lokaline gele Rıza Ulu, ÇYDD’ye geçişi kapatmadan 1 ay hukuksal süreç tamamlanana kadar diğer alanlarda çalışmalarını yapacaklarını kaydetti. Ulu, verilen iş süresinin 215 gün olduğunu ve 3 gün geçtiğini verilen süre zarfında işlerini yapmak zorunda olduklarını ifade etti. MÜHÜBE DEMİRBAŞ

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP’den ‘geçmiş olsun’ ziyareti

CHP’den ‘geçmiş olsun’ ziyareti