Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur maaşı açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur maaşı açıklaması

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı HAK-İŞ Genel Kurulu'nda en düşük memur maaşının 22 bin TL seviyesinde olacağını açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur maaşı açıklaması

Seçime 3 gün kala HAK-İŞ Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Temmuz ayında bir adım daha atıyoruz. En düşük memur maaşını, en düşük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz. Kamu işçilerinde olduğu gibi en düşük maaşı yine 15 bin liraya çıkararak üzerine de enflasyon ve refah payı olarak benzer bir artış yapacağız. Böylece en düşük memur maaşı da 22 bin lirayı bulacak" açıklamasında bulundu.

Erdoğan, en düşük memur maaşının en düşük kamu işçisi maaşından aşağıda olmayacağını belirtti. En düşük memur maaşının 22 bin lirayı bulacağını söyleyen Erdoğan, bu açıklamasıyla Kemal Kılıçdaroğlu'nun daha önce yaptığı açıklamaya benzerliği yönünden eleştirildi. Kılıçdaroğlu, en düşük memur maaşını asgari ücretin 2.5 katına çıkaracağını ve bu tutarın 21 bin 265 lira seviyesinde olacağını söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, işçilere ve emekçilere verilen öneme vurgu yaparak, ücretler konusunun hükümetin hassasiyet gösterdiği bir konu olduğunu ifade etti. Ayrıca, iktidarları döneminde asgari ücretin 184 liradan 8 bin 500 liraya yükseldiğini ve vatandaşların enflasyona ezdirilmediğini belirtti. Erdoğan, ekonomik başarılarından bahsederek, Covid-19 salgını döneminde ekonomiyi ayakta tuttuklarını ve ülkenin büyümesini sağladıklarını ifade etti. Ayrıca, kamu çalışanlarına yönelik yapılan toplu sözleşme ile en düşük kamu işçisi maaşının 12 bin liradan 21 bin liranın üzerine çıkarıldığını ve şimdi de en düşük memur maaşının düzenleneceğini söyledi.

HABER MERKEZİ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çiftçilere yapışkan tuzak desteği

Çiftçilere yapışkan tuzak desteği