Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Bank of America'dan Merkez Bankası için yeni faiz tahmini

Bank of America'dan Merkez Bankası için yeni faiz tahmini

Yabancı finans kuruluşlarının TCMB'nin faiz politikalarına ilişkin beklentileri güçleniyor. Bank of America ekonomistlerinin değerlendirmesi, Nisan ayında faiz artışı olasılığının yüksek olduğunu ortaya koyuyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bank of America'dan Merkez Bankası için yeni faiz tahmini
KAYNAK: Haber Merkezi

Son olarak Bank of America (BofA) ekonomistleri Türkiye'ye yaptıkları ziyaretin ardından TCMB'nin faiz artırma ihtimalini güçlendirdi. Zümrüt İmamoğlu, David Hauner ve Claudio Irigoyen'den oluşan BofA ekonomistleri, geçtiğimiz hafta ülkemize gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından "Türkiye Gezi Notları: Artış Döngüsü Sona Ermiş Olabilir Ancak Sıkılaşma Devam Ediyor" başlıklı bir değerlendirme yayımladı. Yayımladıkları araştırma raporunda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Nisan ayında 300-500 baz puanlık faiz artırma ihtimaline dikkat çekti.

Ekonomistlerin Değerlendirmesi: Politika Faizindeki Artışın Önemi

TCMB'nin faiz politikalarına ilişkin beklentileri paylaşan ekonomistler, politika faizindeki artışın enflasyon beklentilerinin daha iyi yönetilmesine ve merkez bankasına olan güvenin artmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Sermaye Girişi Beklentileri ve İyimserlik

Gelecek döneme ilişkin beklentilere de değinen ekonomistler, bu yılın ikinci yarısında Türk varlıklarına ilişkin iyimserlik olduğunu vurguladı. Nisan ayı toplantısında faiz artışı olasılığının bulunduğunu belirten ekonomistler, bu artışın mart ayı enflasyon verilerine bağlı olacağını ifade etti. Söz konusu faiz artışının gerçekleşmesi durumunda sermaye girişlerinin ikinci çeyrekte yeniden başlayabileceğine dikkat çekildi.

Yerel Seçimler ve Döviz Kurları

31 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçimlerin ardından döviz kurlarında ani bir artış beklenmediği ve kurda yaşanan son yükselişlerin geçici olduğu tahmin ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana Demirspor Sivasspor maçı hazırlıklarına başladı

Adana Demirspor Sivasspor maçı hazırlıklarına başladı