Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Bakan Şimşek: Enflasyonun tek haneye girmesi zaman alacak

Bakan Şimşek: Enflasyonun tek haneye girmesi zaman alacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Yatırımcılar Derneği tarafından düzenlenen Küresel Yatırım Günleri'ne katıldı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Şimşek: Enflasyonun tek haneye girmesi zaman alacak
KAYNAK: İHA

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) tarafından Ankara'da düzenlenen Küresel Yatırım Günleri etkinliğine Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve YASED Yönetim Kurulu Başkanı Engin Aksoy katıldı. Bakan Şimşek, burada yaptığı konuşmada, enflasyonun tek haneye inmesinin zaman alacağını belirtti. Şimşek, 'Bu aydan itibaren enflasyonda keskin bir düşüş başlayacak' dedi.

Şimşek, Türkiye'nin yatırım için cazip bir ülke olduğunu vurgularken, 'Türkiye ekonomisi küresel ölçekte büyük bir ekonomi. Avrupa Birliği'ndeki birçok ülke büyüklüğünde bir ekonomi. Son 20 yılda Türkiye ekonomisi reel olarak yüzde 300 büyüdü. Bu nedenle, Türkiye'de yatırımı düşünmelisiniz' dedi.

'Ticaretteki Aşırı Korumacılık ve Yüksek Kamu Borcu Büyümeyi Engelliyor'

Türkiye ekonomisinin orta ve uzun vadede büyüdüğünü belirten Şimşek, ticaretteki aşırı korumacılık ve yüksek kamu borcunun büyümeyi engellediğini ifade etti. Şimşek, 'Yapay zekaya ilişkin büyük beklentiler var. Ancak esas olan yapısal reformlardır' dedi.

Hukuk Devletini Güçlendirmek ve Siyasi İstikrar Sağlamak

Bakan Şimşek, beşeri sermayenin güçlendirilmesi ve yatırım ortamının iyileştirilmesi için reformların gündemlerinde olduğunu söyledi. Türkiye'de siyasi bir istikrarın olduğunu belirten Şimşek, 'Türkiye'nin önünde dört yıl seçimsiz bir dönem var. Bu dönemi, küresel normlara göre büyüme sağlamak için değerlendireceğiz' dedi.

'Doğurganlık Oranları Yatırım İçin Fırsat'

Türkiye'deki nüfusun yaşlandığını ifade eden Şimşek, doğurganlık oranlarının yatırım açısından önemli bir fırsat olduğunu belirtti. Şimşek, 'Eğitimli kadınların iş gücüne katılımı yüzde 70. Bu, büyük bir potansiyel demektir' dedi.

Yatırım, Üretim, İstihdam, İcat ve İhracat Odaklı Kalkınma

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise, Türkiye'nin küresel rekabetçiliğini artırmak ve sürdürülebilir ekonomik kalkınmayı sağlamak için çalıştıklarını belirtti. Kacır, 'Yatırım, üretim, istihdam, keşif ve ihracat odaklı kalkınma yolculuğumuza hız kesmeden devam ediyoruz' dedi.

'İhracat Rekorları Kırılıyor'

Kacır, Türkiye'nin ihracat başarısına dikkat çekerek, 'Son 12 aylık ihracatımız 260 milyar doları, Mayıs ayı ihracatımız ise 24 milyar doları aştı. Bu başarılarda katkısı olan sanayicileri, ihracatçıları ve yatırımcıları kutluyorum' dedi.

Dijital ve Yeşil Dönüşüm Projeleri

Kacır, yeşil dönüşüm ve dijitalleşme alanında önemli adımlar attıklarını belirterek, 'Organize sanayi bölgelerinin Yeşil OSB'lere dönüşümünü hızlandırmak amacıyla Dünya Bankası destekli projeler yürütüyoruz. Ayrıca, 8,2 milyar avro bütçeli Dijital Avrupa Programı'na katıldık' dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2 yaşındaki çocuk 5. katın penceresinden düştü

2 yaşındaki çocuk 5. katın penceresinden düştü