Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Asgari ücrette taraflar ikinci toplantıya hazırlanıyor! İşte rakamlar masada

Asgari ücrette taraflar ikinci toplantıya hazırlanıyor! İşte rakamlar masada

Asgari ücret tespiti için işçi, işveren ve Bakanlık çabaları devam ediyor. Tarafların katkısıyla adil bir çözüm aranıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Asgari ücrette taraflar ikinci toplantıya hazırlanıyor! İşte rakamlar masada
KAYNAK: Haber Merkezi

Pazartesi günü, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerini bir araya getirecek olan Asgari Ücret Tespit Komitesi, ikinci toplantısını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda düzenleyecek.

İkinci toplantıda, tarafların net rakamlar eşliğinde somut beklentilerini dile getirmesi bekleniyor. Yeni asgari ücretin en geç 31 Aralık'ta netleşmesi hedefleniyor.

Asgari ücret senaryolarına göre yapılan yorumlar şu şekilde: Yapılacak yüzde 50 oranında artış, 17 bin 100 lira gibi bir rakamı beraberinde getiriyor. Yüzde 45 oranında zam durumunda ise 16 bin 500, yüzde 40 artışta ise 15 bin 960 lira gibi bir rakam ortaya çıkıyor. Dolayısıyla, asgari ücret zammının 16 bin ile 17 bin lira arasında yoğunlaşması muhtemel görünüyor.

Aile Harcamalarına Göre Analiz:

Türk-İş'in açıkladığı rakamlara göre, Kasım ayında dört kişilik bir ailenin aylık gıda harcaması (açlık sınırı) 14.025 TL, gıda ile birlikte diğer temel harcamalar için gereken toplam gelir (yoksulluk sınırı) ise 45.686 TL oldu. Bu veriler, pazartesi günü yapılacak toplantıda değerlendirilecek.

İşveren Talepleri ve Vergi Yükü:

İşverenler, vergi yükünün azaltılmasını talep ederken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 Yılı Asgari Ücret'in sosyal diyalog ve istişare yoluyla belirlenmesi için çaba harcanacağını belirtti. Hedef, ekonomiyi büyütmek, enflasyona karşı dirençli gelirler elde etmek ve istihdamı korumak.

Asgari ücrette taraflar ikinci toplantıya hazırlanıyor! İşte rakamlar masada

Mevcut Asgari Ücret Bilgisi:

Asgari ücret, brüt 13 bin 414 lira 50 kuruş olarak uygulanırken, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 11 bin 402 lira 32 kuruş olarak gerçekleşiyor.

Komite, işçi ve işverenlerin mutabakatıyla asgari ücreti belirleyerek, bu süreçte hakem rolünü üstlenmeyi amaçlıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’da ‘Kafes’ Operasyonu: Şüpheliler Tutuklandı

Antalya’da ‘Kafes’ Operasyonu: Şüpheliler Tutuklandı