Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Adana'da maaşlarını alamayan fabrika işçileri isyan etti 

Adana'da maaşlarını alamayan fabrika işçileri isyan etti 

Adana'da faaliyetlerini durduran Güney Çelik Fabrikası'nın işçileri mağdur oldu. Maaşlarını haftalardır alamayan işçiler eylem yaptı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adana'da maaşlarını alamayan fabrika işçileri isyan etti 

Adana Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Güney Çelik Fabrikası, 2 ay önce faaliyetlerini durdurarak, 300'e yakın işçisini mağdur bıraktı. İşçiler, haklarını alamamanın ve belirsizlik nedeniyle bugün fabrika önünde eylem yaptı.

Eylem sırasında konuşan fabrika işçisi Ali Ekici (49), 22 yıldır fabrikada çalıştığını ancak son 2 aydır maaş alamadıklarını ifade etti. Ekici, '2 ay önce hiçbir gerekçe göstermeden şirket faaliyetlerini durdurdu. Bizlere 'maaşlarınız ödenecek' dendi ancak Aralık ve Ocak ayında maaş alamadık. Şimdi de Mart veya Nisan ayında fabrikanın açılacağını söylüyorlar. Bizler sigortalı gözüktüğümüz için işe de giremiyoruz. Mağduruz 2 aydır. Bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz' şeklinde konuştu.

Adana'da Maaşlarını Alamayan Fabrika Işçileri Isyan Etti 

5 yıldır fabrikada çalışan Mehmet Metin Haner (48) ise, '2 aydır ev kiramı ve faturalarımı ödeyemiyorum. Ev sahibi evden çıkartmak istiyor, ne yapacağımı bilmiyorum. Bir an önce mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Fabrika sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlık bizi mağdur etti. Fabrikanın bütün ham maddesi, her şeyi var ama biz çalışmıyoruz' diye sıkıntılarını dile getirdi.

Adana'da Maaşlarını Alamayan Fabrika Işçileri Isyan Etti 

Fabrikadan Açıklama Geldi

Firma tarafından yapılan yazılı açıklamada, işçilere sabırlı olmaları çağrısında bulunularak, şu ifadelere yer verildi: 'Şirketimiz, bu sürecin çözümü için çalışmaktadır ve bu süreçte tüm paydaşlarımızın sabrını ve anlayışını rica ediyoruz. Çalışanlarımıza sorunlar hakkında şeffaf bir şekilde bilgi verilmiş olup, haklarını kullanmaları konusunda özgürlük tanınmıştır. Bu zorlu dönemde, çalışanlarımızın mağdur olmaması adına çaba göstermekteyiz. Önceliğimiz, şirketimizi var eden değerli çalışanlarımızın ve ailelerinin güvende hissetmelerini sağlamaktadır. Yaşanan süreçle ilgili çalışanlarımızla bir mutabakata varılmış olup, birlikte hareket etme kararı alınmıştır.'

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tesla'nın yenilenen modeli o ülkede yasaklandı

Tesla'nın yenilenen modeli o ülkede yasaklandı