Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Adana Kozan'da yüzlerce dönüm ekili mısırlar susuzluktan yandı! Suçlu kim?

Adana Kozan'da yüzlerce dönüm ekili mısırlar susuzluktan yandı! Suçlu kim?

Adana'nın Kozan ilçesindeki çiftçiler, sulama sistemlerinin çalışmaması nedeniyle ekili mısır tarlalarının kuruduğunu belirtiyorlar.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adana Kozan'da yüzlerce dönüm ekili mısırlar susuzluktan yandı! Suçlu kim?
KAYNAK: İHA

Adana'nın Kozan ilçesinde bulunan tarlalarda ekili olan mısır, sulama sorunları nedeniyle beklenmedik bir şekilde kurumaya başladı. Bölgedeki çiftçiler, kurdukları damlama sistemlerini kullanamadıklarını ve bu durumun büyük zararlara yol açtığını dile getirdi.

DSİ'nin Sorumluluğu: Su Kaynağından Tarlaya Ulaşamıyor

Üreticiler, suyun tarlalara ulaşamamasının DSİ kaynaklı sistemsel bir problem olduğunu belirtti. İddiaya göre; hatalı inşa edilen sulama sistemleri, suyun tarlaya iletilmesini engelliyor ve bu durum ekili ürünlerin kurumasına neden oluyor. Çiftçiler, sorunun bir an önce çözülmesi için yetkililerden müdahale bekliyor.

A W225725 02 Result

Zararlar Katlanıyor: Binlerce Lira Kayıp

Tufanlı Mahallesi'nde bulunan tarlalarda çalışan çiftçiler, yaşadıkları zararları dile getirdi. Şaban Özkan isimli çiftçi, 20 dönüm arazide 200 bin TL'lik bir zararın ortaya çıktığını belirtti. Ziraat Mühendisi Barış Kurtaran ise, bölgedeki pek çok tarlanın susuzluktan etkilendiğini ve kuruduğunu vurguladı. Çiftçilerin damlama sistemlerini kullanamaması, ekili ürünlerin beklenmedik bir şekilde kurumasına neden oluyor.

A W225725 03 Result

Üretim Durduruldu: Hasat İmkansız Hale Geldi

Mahalle muhtarı Necati Çoban, ekili ürünlerin tamamının zarar gördüğünü ifade etti. Mısır ve yer fıstığı gibi ürünlerin sulanamaması, hasadın yapılamaz hale gelmesine neden oldu. Çiftçiler, yaşadıkları bu durum karşısında çaresizliklerini dile getiriyorlar.

A W225725 04 Result

Gelecek Endişesi: Ekili Ürünlerin Tamamı Tehlikede

Mısır üreticisi İsmail Bayrakçı, 100 dönüm ekili mısırın tamamının kuruduğunu belirterek büyük bir endişe içinde olduklarını dile getirdi. Zararın maddi boyutunun 2 milyonun üzerinde olduğunu ifade eden Bayrakçı, gelecek dönemlerdeki üretimlerinin de tehlike altında olduğunu söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da ormanlık alanlara girişler yasaklandı

Ankara'da ormanlık alanlara girişler yasaklandı