Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Eğitim Antalya'da öğrenciler maddi sıkıntı ile mücadele ediyor

Antalya'da öğrenciler maddi sıkıntı ile mücadele ediyor

Türkiye’de artan yoksulluk öğrencilerin belini bükmeye devam ediyor. Üniversite öğrencilerinin yoksulluğa mahkum edildiği Türkiye’de, “Eğitim hakkımızdan mahrum kalıyoruz” diyen öğrenciler, siyasilerin konuyla ilgili çalışma yapmasını talep etti. 

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da öğrenciler maddi sıkıntı ile mücadele ediyor
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Türkiye’nin 5’inci büyük kenti olan Antalya’da öğrenciler, barınma krizi başta olmak üzere bir çok sorunlar karşı karşıya kalıyor. Maddi yetersizlikler sebebiyle eğitim hayatlarına devam edemeyen bir çok öğrenci bulunurken, Antalya artık beyin göçü alamaz hale geldi. Devletin verdiği KYK bursları ve kredilerinin düşüklüğü de öğrenciler tarafından eleştirilirken, sağlıklı bir eğitim alamayan öğrencinin iş hayatında başarısız olacağını ve bu başarısızlığın topluma kötü şekilde etkileyeceğini vurgulayan uzmanlar; ‘Önlem alınmazsa geleceğimiz olmaz’ diyerek önlem alınması gerektiğini vurguladı. 

BURSLAR YETERSİZ

Devletin lisans öğrencilerine verdiği burs ve kredi tutarı bin 250 TL iken, yerel yönetimler de buna katkı sağlıyor. Geçtiğimiz ay Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde onaylanan öğrencilere 8 bin TL burs desteği verileceği açıklanmıştı. Merkezi idarenin ve yerel yönetimlerin verdiği burs ve krediler, öğrencilerin gözünde yetersiz. Öğrenciler, sosyal ve kültürel aktivitelerin karşılanması adına devletin ödenek ayırması gerektiğini belirterek, “Dünyayı tanımak istiyoruz” diyerek siyasilere çağrı yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Suudi Bakan'a Togg'lu karşılama

Suudi Bakan'a Togg'lu karşılama