Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Eğitim “BİR IŞIK DA SİZ YAKIN!”

“BİR IŞIK DA SİZ YAKIN!”

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Antalya Şubesi tarafından kız öğrencilerin eğitimine katkı sağlamak amacıyla 5 Kasım Cumartesi günü Işıklar Spor Salonunda “Sonbahar şenliği” gerçekleştirildi. “Öğrencilerimiz için bir ışıkta siz yakın” temalı etkinlikte gönüllüler ve dernek üyeleri açtıkları stantlarda el emeği ürünlerini satarak eğitime katkı sundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“BİR IŞIK DA SİZ YAKIN!”

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Antalya Şubesi Başkanı Ayşe Neyişçi, öğrencilerin eğitimine katkı sağlamak için gerçekleştirdikleri etkinlikle ilgili, “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Antalya Şubesi olarak her sene geniş katılımlı bir etkinlik yapmaya çalışıyoruz. Burs bekleyen öğrencilerimiz var. Bu etkinliği onların adına yapmamız gerektiğini düşündük. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediyelerimiz büyük destekçimiz oldu. Etkinliğimiz bir gün sürecek. Hem halktan hem gönüllülerimizden çok yoğun bir ilgi var. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dedi.

ÇYDD’DEN EĞİTİME DESTEK

ayşe neyişçi (1)

Başkan Ayşe Neyişçi konuşmasının devamında, “Buradan elde edeceğimiz gelirle özellikle kız öğrencilerimize burs vereceğiz. Onların sayısını artırmaya çalışıyoruz. Çünkü Türkiye’de çok çarpıcı bir rakam var 866 bin kız öğrenci eğitimde değil. Hem gelenekleri itibariyle, hem maddi imkansızlıktan hem de bulundukları bölgede okul olmadığı için. Bunu olabildiği kadar en aza indirmeye çalışıyoruz dernek olarak. Bütün şubelerimiz aynı şey için çalışıyor. Hepimizin amacı ortak. Kız öğrencilerimizi eğitime katmak, onların umutlarını söndürmemek, ve onların kaybolmalarını engellemeye çabalıyoruz. Ümit ederim ki daha çok taraf bulur bu tür şeyler. Halk olarak daha duyarlı oluruz ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne daha çok destek verebiliriz. Böylece okuyan kızlarımızın da sayısı artar” ifadesini kullandı.

“HİÇBİR ÖĞRENCİMİZ AÇIKTA KALMAMALI”

genel fotolar (2)

Gülveren Mahallesi’nde bir kız yurdu işlettiklerini sözlerine ekleyen Başkan Neyişçi, “Yurt içinde elimizden geldiği kadar destek olmaya ve öğrenci sayısını artırmaya çalışıyoruz. Açıkta hiçbir öğrencimiz kalmamalı. Kiraların yüksekliği nedeniyle ya da Kredi Yurtlar Kurumu’nda yer bulamadığı için ya da özel yurda parası yetişmediğinden birçok öğrenci kalacak yer bulamıyor ve memleketine dönüyor. Olabildiği kadar onları burada barındırmaya çalışmamız lazım. Biz de dernek olarak üstümüze düşeni yapıyoruz” dedi.

HABER: FADİME YİĞİT

_DSC0505

_DSC0509

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
HAYALLERİNDEKİ ANTALYA’YI ÇİZDİLER

HAYALLERİNDEKİ ANTALYA’YI ÇİZDİLER