Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Ukrayna Türk halkına teşekkür etti

Ukrayna Türk halkına teşekkür etti

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Kırım Platformu'nun 2. Parlamenter Zirvesi'ne katılmak üzere Çekya'nın başkenti Prag'a geldi ve Ukrayna Meclis Başkanı Ruslan Stefançuk ile yaptığı görüşmede parlamentolar arası ilişkiler, Rusya-Ukrayna savaşı ve bölgesel ile küresel güncel meseleler ele alındı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ukrayna Türk halkına teşekkür etti
KAYNAK: İHA

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Kırım Platformu'nun 2. Parlamenter Zirvesi'ne katılmak üzere Çekya'nın başkenti Prag'a geldi ve Ukrayna Meclis Başkanı Ruslan Stefançuk ile bir araya geldi. Görüşmede, parlamentolar arası ilişkiler, Rusya-Ukrayna savaşı ve bölgesel ile küresel güncel meseleler ele alındı.

Kurtulmuş, toplantıda Kırım Platformu'na verdikleri önemi vurgulayarak, Tatar Türklerinin haklarının korunmasını Türkiye'nin milli bir meselesi olarak gördüğünü ifade etti. Aynı zamanda, Tatar Türklerinin tarihsel acılar yaşadığını ve bu acıları hafifletmek için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. Ukrayna yönetiminin Tatar Türklerine yönelik olumlu adımlarını takdirle karşıladıklarını dile getirdi. Ayrıca, "yerli halklar yasası"nın kabulünün önemli bir gelişme olduğunu belirtti ve Kırım Tatar Meclisi'nin Ukrayna'da anayasal bir statü kazanmasını arzuladıklarını ifade etti. Kurtulmuş, Rusya-Ukrayna savaşı sırasında Türkiye'ye 1 milyon Ukrayna vatandaşının geldiğini ve onları dostça karşıladıklarını söyledi. Savaşın devam ettiği ve büyüme potansiyeline sahip olduğu bir bölgede, Türkiye'nin her iki taraf ile de konuşabilen tek ülke olduğunu belirtti.

AW059713_01AW059713_01

Barış için çaba harcamak istiyoruz

Kurtulmuş, Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliği temelinde barış için çaba harcamak istediklerini ifade ederek, Rusya-Ukrayna savaşının bir an önce sona ermesini temenni etti. Aynı zamanda, gıda güvenliği, tahıl koridoru ve esir değişimi konularında daha fazla olumlu sonuca ulaşma arzusunu dile getirdi ve parlamenter diplomasiyi bir önemli araç olarak gördüklerini belirtti. Ukrayna Meclis Başkanı Stefançuk ise Türkiye'nin Kırım Platformu'na verdiği desteğin memnuniyetle karşılandığını ifade etti. Rusya-Ukrayna savaşı sırasında Ukrayna'ya verdiği insani yardım için Türk halkına teşekkür etti. Stefançuk ayrıca yakın bir zamanda Holodomor felaketinin 70. yıl dönümü dolayısıyla Ukrayna Meclisi'nde özel bir program düzenleneceğini ve Kurtulmuş'u bu programa davet etti. Görüşmede Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış da bulunuyordu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kocaeli körfez ragbi tutkunun oyunu!

Kocaeli körfez ragbi tutkunun oyunu!