Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya Zelenskiy: "Vance'in Planı Ukrayna İçin Toprak Kaybı Demek"

Zelenskiy: "Vance'in Planı Ukrayna İçin Toprak Kaybı Demek"

Zelenskiy ABD'nin Cumhuriyetçi Başkan Yardımcısı adayı Rusya-Ukrayna Savaşı'na ilişkin planlarının Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü tehdit ettiğini belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Zelenskiy: "Vance'in Planı Ukrayna İçin Toprak Kaybı Demek"
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ABD'nin Cumhuriyetçi Başkan Yardımcısı adayı James David Vance'in, Rusya-Ukrayna Savaşı'na ilişkin planlarının Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü tehdit ettiğini belirtti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Amerikan The New Yorker dergisine verdiği röportajda, ABD’de Cumhuriyetçilerin Başkan Yardımcısı adayı James David Vance'e yönelik sert eleştirilerde bulundu. Zelenskiy, Vance’in, Ukrayna’nın Rusya’ya bazı topraklarını bırakması gerektiği yönündeki açıklamalarının, Ukrayna'nın egemenliğini tehlikeye attığını ifade etti. Vance'in önerilerini "radikal" olarak nitelendiren Zelenskiy, bu tür söylemlerin Ukrayna'nın "fedakarlık yapması" gerektiği anlamına geldiğini vurguladı.

"Vance'in Planları Ukrayna'nın Zararına"

Vance’in, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşı sona erdirmek adına Ukrayna’nın bazı topraklarından vazgeçmesini önerdiğini hatırlatan Zelenskiy, bu fikri "kabul edilemez" olarak nitelendirdi. Vance’in planlarının Ukrayna’nın çıkarlarına aykırı olduğunu belirten Zelenskiy, "Bu tür planlar Ukrayna topraklarının pazarlık konusu yapılması anlamına gelir" dedi.

Trump'a Olumlu Mesaj

Zelenskiy, Vance'in görüşlerinin eski ABD Başkanı Donald Trump'tan farklı olduğunu ve Trump'ın Ukrayna'ya yönelik olumlu mesajlar verdiğini belirtti. Trump ile daha önce telefonda görüştüğünü aktaran Zelenskiy, Trump'ın kendisine "Anlıyorum" ve "Destek vereceğim" gibi olumlu ifadeler kullandığını söyledi. Bu açıklamanın Trump’ın yaklaşımının Vance’den farklı olduğunu gösterdiğini vurguladı.

"ABD'nin Küresel Çıkarlarına Zarar Verebilir"

Zelenskiy, Vance ve benzer düşünenlerin, Ukrayna toprakları üzerine pazarlık yapmalarının, ABD'nin küresel çıkarlarına zarar verebileceğini ifade etti. Orta Doğu, Tayvan ve ABD-Çin ilişkileri gibi bölgelere örnek veren Zelenskiy, bu tür söylemlerin ABD'nin daha geniş çaplı bir küresel çatışmaya sürüklenmesine neden olabileceğini savundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Göztepe Kayserispor Maçı Ne Zaman? Göztepe Kayserispor Hangi Kanalda?

Göztepe Kayserispor Maçı Ne Zaman? Göztepe Kayserispor Hangi Kanalda?