Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Filistin açıklaması

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Filistin açıklaması

TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Filistin’de yaşananlar hepimizin yüreğini sızlatıyor içimiz kan ağlıyor" sözlerini kullandı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Filistin açıklaması
KAYNAK: İHA

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Esenler Belediyesi’nin düzenlediği "Kuvâ-yi Milliye Sergisi"nin açılışında ve “Gençlerle Başbaşa” adlı söyleşide gençlerle bir araya geldi. Kurtulmuş, yeni anayasa, İslam dünyası ve Türkiye’nin dış politikası gibi konularda gençlerin sorularını cevapladı. Kurtulmuş, Filistin’de yaşanan insanlık dramına da değinerek “Filistin’de yaşananlar hepimizi derinden yaralıyor, gözümüzün önünde büyük bir vahşet var. Bu vahşeti durdurmak için insanlığın ortak bir ses çıkarması gerekiyor, ama maalesef dünyanın güçlü ülkeleri bu konuda sessiz kalıyor veya İsrail’in yanında yer alıyor” dedi.

Yeni anayasa çalışmaları hakkında konuşan Kurtulmuş, “1982 anayasası 12 Eylül darbesinin Türkiye’ye bıraktığı en ağır mirastır. Bu anayasa darbecilerin çıkarlarını korumak için hazırlanmıştır. 12 Eylül’ün bu mirasından kurtulmanın zamanı çoktan geldi. Bizim yapacağımız şey, yeni anayasanın nasıl tartışılacağına dair bir zemin oluşturmak ve bunu doğru bir şekilde yapmaktır. Artık darbecilerin emriyle yazılmış bir anayasa değil, milli iradenin temsilcisi olan siyasi partilerin ve milletvekillerinin iradeleriyle TBMM’de kabul edilmiş yeni bir anayasa yapılmalıdır” diye konuştu.

Dün BM Genel Kurulu’nda yapılan oylamadan da bahseden Kurtulmuş, “Dünya beşten büyüktür. Bu sözümüzün ne kadar haklı olduğunu pratikte de görüyoruz. Ukrayna krizi sırasında BM Güvenlik Konseyi toplanıp karar alamadı. Çünkü orada bir ülke veto hakkını kullandı. Dün BM Genel Kurulu’nda Filistin’de ateşkes ilan edilmesi istendiği zaman da bir ülke hayır dedi. Yani katliama devam diye elini kaldırdı. Filistin’deki kardeşlerimizin başına gelenleri durduramıyoruz. Çünkü Birleşmiş Milletler’deki akrabası veto ediyor. Böyle bir sistem nasıl barış getirecek?” ifadelerini kullandı.

Söyleşiye katılan bir gencin yeni anayasada aile kurumunun korunmasının yer alıp almayacağı sorusuna cevap veren Kurtulmuş, “Aile kurumunun korunması günümüzde post-modern dünyanın en önemli meselelerinden biridir. Şu anda dünyada insansızlaştırma politikası dediğimiz birtakım sapkın ideolojiler yaygınlaşıyor. Toplumlar insansızlaştırma, cinsiyetsizleştirme yoluyla özellikle aile kurumunu hedef alan bir takım sapkın uygulamalarla karşı karşıya kalıyor. Hemcins evlilikleri meselesi, bunların yasallaştırılması artık birçok ülkede geride kaldı. Şimdi gelinen noktada ise bunların çocuk sahibi olmalarının önündeki engellerin kaldırılması dünyanın birçok yerinde gündeme geliyor. Türkiye’nin bu akımlardan uzak durmasını sağlamak Türk siyasetinin de görevidir” dedi.

Bir gencin Filistin’de ki durumu sorması üzerine konuşan Numan Kurtulmuş, “Böylesine büyük bir insafsızlık, vicdansızlık, çifte standart, görmezden gelme ve böylesine büyük bir insanlık düşmanlığı her halde tarihte çok az not düşülmüştür. Filistin davasında böyle bir ortamda Şifa Hastanesi’nde toplanan 25-30 bin kişinin ne suçu var. İçecek suları, yiyecek ekmekleri ve gaz bezleri yok. Allah bilir bugün Mescid-i Aksa’da kaç kişiye saldırıldı. Bırakın Gazze’yi kim bilir batı şerianın her yerinde Müslümanlara karşı nasıl olağanüstü orantısız güç kullanıldı. Acil bir ateşkes ve eş zamanlı olarak hep beraber ölmekte olan Gazze’de ki insanlara tıbbi malzemeler başta olmak üzere yardımların ulaştırılması gerekiyor. Bu siyaset dışı bir alan yardımların derhal sağlanması lazım” konuşmalarına yer verdi.

Söyleşide konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise “Toplumun bütün hücrelerinin kendisini bulacağı ve her hücrenin karşılığınca bir anayasa ortamına gideceği çünkü bir anayasanın bir ülkenin istikameti ve yön haritası olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu bağlamda sayın meclis başkanımızı davet ettik. ’Gençlerle Başbaşa’ programı çerçevesinde gençlerin merkezi olan kütüphanede ağırladık. Teşriflerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tunceli’de Cemevinden İsrail’e protesto Filistin’e destek

Tunceli’de Cemevinden İsrail’e protesto Filistin’e destek