Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Şiddetli Yağmur ve Fırtına Hindistan ve Bangladeş'i Vurdu; 1 Milyondan Fazla Kişi Tahliye Edildi

Şiddetli Yağmur ve Fırtına Hindistan ve Bangladeş'i Vurdu; 1 Milyondan Fazla Kişi Tahliye Edildi

Bangladeş ve Hindistan'da Tropikal Siklon Remal'in neden olduğu şiddetli yağmur ve fırtına, milyonlarca insanı etkiledi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Şiddetli Yağmur ve Fırtına Hindistan ve Bangladeş'i Vurdu; 1 Milyondan Fazla Kişi Tahliye Edildi
KAYNAK: Haber Merkezi

Tropikal siklon Remal, Bangladeş ve Hindistan'da şiddetli yağmur ve rüzgar getirdi. Yetkililer, her iki ülkede 1 milyondan fazla kişinin evlerinden tahliye edildiğini ve temizlik çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Remal'in etkisi altında, Bangladeş ve Hindistan'da yaşayan insanlar için zorlu bir dönem yaşanıyor. Tahliye edilen kişi sayısının 1 milyonu aştığı bildirilirken, gönüllüler ve askeri personel kurtarma çalışmalarında aktif rol alıyor.

En yüksek alarm sinyali olan 10 numaralı Büyük Tehlike Sinyali verildi

Hindistan Meteoroloji Dairesi, Remal'in saatte 135 kilometreye kadar ulaşan şiddetli rüzgarlarla kıyı bölgelerine vurduğunu açıkladı. Bangladeş'te ise Payra ve Mongla deniz limanları, Pazar günü en yüksek alarm sinyali olan 10 numaralı Büyük Tehlike Sinyali'ni verdi.

Evler Yıkıldı Elektrikler Kesildi

Afetten en çok etkilenen bölgelerde yaşayan insanlar, temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çekiyor. Tahmini 2 milyon kişinin yaşadığı bu bölgelerde, birçok ev hasar gördü veya tamamen yıkıldı. Ayrıca, devrilen ağaçlar ve kopan elektrik hatları nedeniyle elektrik kesintileri yaşanıyor.

İklim Değişikliğinin Rolü

Remal gibi tropikal siklonlar, bilim insanlarına göre, iklim krizinin etkisiyle daha da güçleniyor. Yayınlanan çalışmalar, Asya'daki tropikal siklonların gelecekte daha yıkıcı olabileceğini öne sürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Konyaaltı Belediyesi’nin ücretsiz yaz kurslarına kayıtlar başladı

Konyaaltı Belediyesi’nin ücretsiz yaz kurslarına kayıtlar başladı