Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Lübnan Başbakanı İsrail'in UNIFIL Talebini Eleştirdi

Lübnan Başbakanı İsrail'in UNIFIL Talebini Eleştirdi

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, İsrail'in uluslararası meşruiyete ve ilgili kararlara uymama konusunda yeni bir aşamaya geçtiğini ifade etti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Lübnan Başbakanı İsrail'in UNIFIL Talebini Eleştirdi
KAYNAK: AA

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, İsrail'in uluslararası meşruiyete ve kararlara uymama konusunda yeni bir aşamaya geçtiğini vurguladı. Mikati, Netanyahu'nun UNIFIL askerlerinin çekilmesi talebini eleştirerek, uluslararası topluma daha etkin bir tavır sergileme çağrısında bulundu.

Beyrut'ta düzenlenen bir basın toplantısında konuşan Lübnan Başbakanı Necib Mikati, İsrail'in uluslararası kararlara uymama konusundaki tutumunun yeni bir evreye girdiğini belirtti. Mikati, özellikle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) askerlerinin ülkenin güneyinden çekilmesi talebine dikkat çekti.

Çatışma Bölgesinden Çekilmesi Gerekir

Netanyahu, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e hitaben bir video mesaj yayımlayarak, UNIFIL'in Lübnan'ın güneyindeki "Hizbullah kalelerinden" ve çatışma bölgelerinden çekilmesi gerektiğini ifade etti. Netanyahu, UNIFIL askerlerinin Hizbullah tarafından "rehin alındığını" öne sürdü. Bu açıklamalar, Mikati tarafından sert bir şekilde eleştirildi.

Çağrıda Bulundu

Mikati, Netanyahu'nun ateşkes çağrılarına kulak tıkadığını ve bu durumun uluslararası toplumu ile BM'yi "gerekli tavrı sergileme konusunda" harekete geçirmesi gerektiğini ifade etti. Lübnan'ın UNIFIL'e yönelik saldırıları kınadığını vurgulayan Mikati, ülkesinin 1701 sayılı karara bağlı kalacağını belirtti. Ayrıca, uluslararası topluma İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırganlığını durdurması için "sağlam bir duruş" sergileme çağrısında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hileli zeytinyağı markaları arasında devler yer alıyor!

Hileli zeytinyağı markaları arasında devler yer alıyor!