Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya 2024 Nobel Barış Ödülü Nihon Hidankyo'nun! Nihon Hidankyo Kimdir?

2024 Nobel Barış Ödülü Nihon Hidankyo'nun! Nihon Hidankyo Kimdir?

Japonya merkezli Nihon Hidankyo, 11 Ekim 2024'te Nobel Barış Ödülü'nü kazandı. Organizasyon, nükleer silahsızlanma mücadelesiyle tanınıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
2024 Nobel Barış Ödülü Nihon Hidankyo'nun! Nihon Hidankyo Kimdir?
MUHABİR: Kamer Durdu

11 Ekim 2024 tarihinde açıklanan Nobel Barış Ödülü’nün sahibi, Japonya merkezli Nihon Hidankyo oldu. Organizasyon, nükleer silahsızlanma konusundaki mücadelesiyle tanınıyor.

Nükleer Silahsızlanma İçin Uzun Süreli Mücadele

Nihon Hidankyo, Japonya'da nükleer silahların kullanımına karşı mücadele eden ve Hiroşima ile Nagazaki’de hayatta kalanların sesini duyurmaya çalışan bir organizasyon olarak biliniyor. 1956 yılında kurulan organizasyon, nükleer silahsızlanma ve barışın sağlanması için gösterdiği çabalarla dünya çapında tanınmış bir sivil toplum kuruluşu.

Hiroşima ve Nagazaki'nin Tanıklığıyla Barışa Çağrı

Hiroşima ve Nagazaki'deki atom bombası saldırılarının mağdurları tarafından kurulan Nihon Hidankyo, atom bombası saldırılarının insanlık üzerindeki yıkıcı etkilerine dikkat çekmek ve nükleer silahların tamamen ortadan kaldırılması için farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Kuruluş, Nobel Barış Ödülü ile ödüllendirilerek bu mücadelesini daha geniş bir platformda sürdürme imkanı elde etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dünyanın En Büyük Yatlarından 'Sunrays' Fethiye'de!

Dünyanın En Büyük Yatlarından 'Sunrays' Fethiye'de!