Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Balayını Kabusa Çeviren Protesto: Gözaltına Alındı

Balayını Kabusa Çeviren Protesto: Gözaltına Alındı

Balayı için Singapur’a giden Valencia taraftarı Dani Cuesta ve partneri, futbol kulübünün hissedarı Peter Lim’e yönelik protesto sonrası gözaltına alındı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Balayını Kabusa Çeviren Protesto: Gözaltına Alındı
KAYNAK: Haber Merkezi

Balayı için Singapur’a giden Valencia taraftarı Dani Cuesta ve partneri, futbol kulübünün hissedarı Peter Lim’e yönelik protesto sonrası gözaltına alındı. Çiftin ülkeden çıkmalarına izin verilmiyor.

Protesto Olayı ve Gözaltı Süreci

Valencia'nın büyük hissedarı Peter Lim’e karşı protesto düzenleyen Dani Cuesta ve partneri, Lim'in sahibi olduğu bir otelin önünde "Lim Go Home" yazılı bir pankart açarak dikkat çekti. Protesto sırasında, Lim'in evine "Lim Out" çıkartması yapıştıran çift, beklemedikleri bir sonuçla karşılaştı.

Protestonun hemen ardından Bali'ye gitmek üzere havaalanına giden çift, güvenlik kontrol noktasında takım elbiseli iki kişi tarafından durdurularak sorguya çekildi. Ardından, Singapur polisi tarafından gözaltına alındılar ve pasaportlarına el konuldu.

Ülkeden Çıkmalarına İzin Verilmiyor

Çift, geçen Cuma gününden bu yana Singapur’da gözaltında tutuluyor. Hem pasaportları hem de kredi kartları yetkililer tarafından alındı. Verdikleri ifadenin ardından şehirde serbestçe dolaşabilen çiftin, hala Singapur'dan çıkmalarına izin verilmiyor. Ülkede kaldıkları süre boyunca kendi masraflarını karşılamak zorunda oldukları belirtildi.

Olası Ceza ve Hukuki Süreç

Dani Cuesta, protesto hakkında yetkililere açıklama yaptı ve olası cezalar için birkaç gün daha beklemesi gerektiğini ifade etti. Singapur yasalarına göre, bu tür eylemler 3 bin Euro'ya kadar para cezasıyla sonuçlanabilir. Ülkenin katı yasaları dikkate alındığında, bu ceza en hafif sonuç olarak değerlendiriliyor. Eğer eylemleri daha büyük bir gösteri olarak kabul edilirse, hapis cezası ile karşı karşıya kalmaları da mümkün.

Diplomatik Destek Sağlanıyor

Singapur’daki İspanyol konsolosu, çiftin yanında bulunarak her konuda destek sağlıyor. Konsolosluk, Peter Lim’e yönelik protesto sonrası başlatılan soruşturmanın süreciyle ilgili çifte tavsiyelerde bulunarak, sürecin en kısa sürede sonuçlanması için arabuluculuk yapmaya çalışıyor. Dani Cuesta, yaptığı açıklamada pişman olduğunu belirterek, sadece bir bayrak gösterdiğini ve Lim'i eleştirmek amacıyla bir çıkartma yapıştırdığını ifade etti. Çift, İspanyol hükümetinin devreye girerek bu sorunun en kısa zamanda çözülmesini umuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İbrahim Güllü: ''Hile Yapan Markalar Afişe Edilmeli''

İbrahim Güllü: ''Hile Yapan Markalar Afişe Edilmeli''