Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya İsrail'in BM Arazisini Gasp Etti! Şimdi Ne Olacak?

İsrail'in BM Arazisini Gasp Etti! Şimdi Ne Olacak?

İsrail, Doğu Kudüs'teki BM arazisini gasp ederek 1440 konut inşa etmeyi planlıyor. Aynı zamanda, Lübnan'daki UNIFIL'e saldırısı dünya genelinde kınandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail'in BM Arazisini Gasp Etti! Şimdi Ne Olacak?
KAYNAK: Haber Merkezi

İsrail, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Birleşmiş Milletler'in (BM) Filistinli mültecilere yönelik faaliyet gösteren ajansı UNRWA'nın arazisini gasp etti. Aynı zamanda, Lübnan'daki BM Barış Gücü'ne (UNIFIL) yönelik saldırı gerçekleştiren İsrail'e dünya genelinden tepki yağdı.

Doğu Kudüs’te BM Arazisine Gasp

İsrail, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan UNRWA'ya ait arazinin kontrolünü ele geçirerek, buraya 1440 yasa dışı konut inşa etmeyi planlıyor. Tel Aviv yönetiminin bu hamlesi, uluslararası hukuk ve BM tüzüğüne aykırı bir eylem olarak değerlendirildi. Ürdün Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in UNRWA'nın Filistin topraklarındaki faaliyetlerini durdurmaya yönelik sistematik kışkırtmalarının ve ajansa karşı girişimlerinin güçlü şekilde kınandığı belirtildi.

Ürdün: "Uluslararası Hukukun Açık İhlali"

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in bu adımının BM Güvenlik Konseyi'nin 2334 sayılı kararı da dahil olmak üzere, uluslararası hukuku ve BM kararlarını ihlal ettiğini vurguladı. Ayrıca, bu eylemlerin İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarında kontrolü sıkılaştırma çabalarının bir parçası olduğu belirtildi.

UNIFIL Üssüne Saldırı

İsrail kuvvetlerinin, Lübnan'da bulunan UNIFIL'e yönelik saldırısı da uluslararası alanda büyük tepki topladı. Nakura bölgesindeki UNIFIL üssüne yapılan saldırı sonucunda nöbetçi kulesindeki iki barış gücü askeri yaralandı. Kanada Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in UNIFIL'e yönelik saldırısını "endişe verici ve kabul edilemez" olarak nitelendirdi ve taraflara uluslararası insani hukuka uyma çağrısında bulundu.

Uluslararası Tepkiler

İsrail’in BM Barış Gücü'ne ve sivil halka yönelik saldırıları, Gazze, Batı Şeria ve Lübnan'da tepkiyle karşılandı. İsrail’in bu eylemleri, dünya genelinde birçok ülke ve uluslararası kuruluş tarafından eleştirildi. Kanada'nın yanı sıra, diğer ülkeler de barış gücü ve insani yardım çalışanlarının korunması gerektiğine dikkat çekti.

"İnsani Yardımı Engellemeyin" Uyarısı

Ürdün, İsrail’in UNRWA’ya yönelik sistematik saldırılarının ve Filistinlilere insani yardım sağlama çabalarını engelleme girişimlerinin tehlikeli sonuçlar doğurabileceği konusunda uyardı. Açıklamada, İsrail'in bu adımlarının bölgedeki gerilimi daha da artırabileceği vurgulandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Asgari ücret ne olacak? Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!

Asgari ücret ne olacak? Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!