Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Florida, Milton Kasırgası Tehdidi Altında: Asrın Felaketi Olabilir

Florida, Milton Kasırgası Tehdidi Altında: Asrın Felaketi Olabilir

ABD'nin Helene Kasırgası'nın ardından Florida'yı etkilemesi beklenen Milton Kasırgası, büyük paniğe neden olmaya devam ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Florida, Milton Kasırgası Tehdidi Altında: Asrın Felaketi Olabilir
KAYNAK: Haber Merkezi

ABD’nin birçok eyaletini etkileyen Helene Kasırgası’nın yaralarını sarmaya çalıştığı günlerde, Florida’yı vurması beklenen Milton Kasırgası için alarm verildi. Saatte 250 kilometre hızla esen beşinci kategori kasırga, "asrın felaketi" olabileceği endişesiyle eyalet genelinde büyük paniğe yol açtı.

Büyük Çaplı Tahliyeler Devam Ediyor

Yerel ve federal yetkililerin uyarıları sonrasında, özellikle Florida’nın batı kesimlerinde geniş çaplı tahliyeler sürüyor. Yetkililer, kasırganın neden olabileceği 3 ila 4,5 metre yüksekliğindeki sel dalgalarının insan hayatını ciddi şekilde tehdit ettiğini belirtiyor. Ulusal Kasırga Merkezi (NHS), Milton’un bugün Meksika Körfezi’nin doğusunu etkileyip, Florida’nın doğu kıyılarından batı Atlantik Okyanusu’na doğru ilerleyeceğini tahmin ediyor.

Biden ve Harris Eleştiri Oklarının Hedefinde

Helene Kasırgası sonrası tamamen yıkılan bölgeler ve mağdur vatandaşların yeterli yardımı alamaması, Joe Biden ve Kamala Harris yönetimine karşı tepkiyi artırdı. ABD Başkanı Biden, "Yüzyılın fırtınası gibi görünüyor" diyerek kasırganın rotasındaki herkesi güvenlik önlemlerine uymaya çağırdı. Eyalet genelinde Cumartesi günü ilan edilen olağanüstü hal hâlâ devam ediyor ve önümüzdeki 24 saat kritik olarak değerlendiriliyor.

Kasırganın Etkileri Büyük Olabilir

Florida’da Milton Kasırgası’nın yaratacağı tahribatın büyüklüğü konusunda uzmanlar uyarıda bulunuyor. Önceki kasırganın bıraktığı izler ve bölgede hâlâ devam eden yıkım çalışmaları göz önünde bulundurulduğunda, yeni kasırganın çok daha yıkıcı olabileceği ifade ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat'ta Yola Dökülen Mazot Çok Sayıda Kazaya Yol Açtı

Manavgat'ta Yola Dökülen Mazot Çok Sayıda Kazaya Yol Açtı