Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya İsrail Dışişleri Bakanı Katz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Hedef Aldı

İsrail Dışişleri Bakanı Katz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Hedef Aldı

İsrail ve Türkiye arasındaki gerilim, Hamas üzerinden tırmandı. İsrail Dışişleri Bakanı Katz, Erdoğan'ı sosyal medyada eleştirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
İsrail Dışişleri Bakanı Katz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Hedef Aldı
KAYNAK: Haber Mekezi

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hamas'ı öven ifadelerine tepki gösterdi. Katz'ın eleştirilerine Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan sert yanıt geldi. İki ülke arasındaki gerilim, Filistin politikası üzerinden yeniden yükseldi.

Katz, Erdoğan'ı Sosyal Medyada Hedef Aldı

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Çarşamba günü sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sert bir dille eleştirdi. Erdoğan'ın, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında Hamas'a destek veren ifadelerine tepki gösteren Katz, Türk bayrağı üzerinde "Hamas" ifadesinin yer aldığı bir görsel de paylaştı.

Katz, paylaşımında, "Türkiye'yi Müslüman Kardeşler müttefiklerine satarken Atatürk'ün mirasını yok ediyor," diyerek, Erdoğan'ı eleştirdi ve Hamas'ı özgürlük savaşçısı olarak nitelendiren ifadelerini hedef aldı. Katz, ayrıca Hamas'ın suçlamalarına da değinerek, "7 Ekim katliamının yıldönümünde, özgür dünya Hamaslı canileri kınarken, diktatör Erdoğan onları övüyor" ifadelerini kullandı.

Türk Dışişleri'nden Sert Yanıt

Katz'ın paylaşımına, Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan sert bir yanıt geldi. Bakanlığın resmi internet sitesinde ve sosyal medya hesaplarında yayınlanan açıklamada, Katz'ın ifadeleri "başarısız bir psikolojik harekat girişimi" olarak nitelendirildi.

Açıklamada, "İsrail Dışişleri Bakanı'nın, Filistinlilere uygulanan soykırımdaki rolünden ötürü adalet önünde yapacağı savunmayı bekliyoruz. Türkiye, İsrail’in zulüm politikalarının karşısında durmaya ve Filistinlilere en güçlü desteği vermeye devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.

Erdoğan'ın Hamas'a Desteği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çarşamba günü düzenlenen AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda, Hamas'ın Gazze'deki mücadelesini övdü ve bu mücadelenin Türkiye için de önemli olduğunu belirtti. Erdoğan, "Hamas, Filistin'in Kuvayımilliye'sidir" diyerek, Hamas'ı Filistin'in bağımsızlık mücadelesinin bir parçası olarak gördüklerini ifade etti.

TBMM'de Kapalı Oturum Yapıldı

Bu gelişmelerin öncesinde, 8 Ekim Salı günü, TBMM'de kapalı bir oturum düzenlendi. Oturumda, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve Orta Doğu'daki son gelişmeler ele alındı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Savunma Bakanı Yaşar Güler, milletvekillerine durum hakkında bilgilendirme yaptı.

Filistin ve İsrail Arasındaki Gerilim Sürüyor

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve Filistin'e uyguladığı politikalar, Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkileri gerginleştiren unsurlar olmaya devam ediyor. Katz'ın açıklamaları ve Türk hükümetinin verdiği tepkiler, iki ülke arasındaki diplomatik tansiyonu bir kez daha yükseltti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sahte bal ve zeytinyağları Muğla'daki laboratuvarda tespit ediliyor

Sahte bal ve zeytinyağları Muğla'daki laboratuvarda tespit ediliyor