Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Ölen yine çocuklar oldu

Ölen yine çocuklar oldu

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, İran'ın Pakistan topraklarına düzenlediği hava saldırısında 2 çocuğun hayatını kaybettiğini ve 3 çocuğun yaralandığını doğrulayarak, İran Maslahatgüzarının Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığını açıkladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ölen yine çocuklar oldu
KAYNAK: İHA

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, İran'ın Pakistan topraklarına düzenlediği hava saldırısında 2 çocuğun hayatını kaybettiğini ve 3 çocuğun yaralandığını doğrulayarak, İran Maslahatgüzarının Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığını açıkladı. Açıklamada, İran'ın Pakistan hava sahasını sebepsiz yere ihlal ettiği ifade edilerek, saldırının şiddetle kınandığı belirtildi. Pakistan'ın egemenliğinin bu şekilde ihlal edilmesinin kabul edilemez olduğu vurgulandı ve ciddi sonuçlar doğurabileceği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, Pakistan'ın güçlü protestosunun Tahran'daki İran Dışişleri Bakanlığı'na iletildiği ve İran Maslahatgüzarının Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak Pakistan'ın egemenliğinin açıkça ihlal edilmesinin kınandığı belirtildi. Pakistan, her zaman terörizmin bölgedeki tüm ülkeler için ortak bir tehdit olduğunu ve koordineli hareket edilmesi gerektiğini savunarak, bu tür tek taraflı eylemlerin iyi komşuluk ilişkilerine uygun olmadığını ve ikili güveni ciddi şekilde zedeleyebileceğini ifade etti.

İran tarafı, Ceyşu'l Adl isimli örgütün hedef alındığını açıklamıştı. İran Ulusal Güvenlik Konseyi'ne yakın Nour News, Ceyşu'l Adl örgütüne ait iki üsse düzenlenen füze ve İHA saldırısını duyurmuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cemal Öner kimdir?

Cemal Öner kimdir?