Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya İsrail Ordusu Lübnan'daki UNIFIL Üssüne Tanklarla Girdi

İsrail Ordusu Lübnan'daki UNIFIL Üssüne Tanklarla Girdi

İsrail tankları, Lübnan'daki BM Geçici Görev Gücü üssüne izinsiz girdi, 15 BM askeri hafif yaralandı. UNIFIL, uluslararası hukuk ihlali olarak değerlendirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
İsrail Ordusu Lübnan'daki UNIFIL Üssüne Tanklarla Girdi
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

 İsrail ordusuna ait tankların, Lübnan'daki BM Geçici Görev Gücü (UNIFIL) üssüne izinsiz girmesi, uluslararası hukukun ihlali olarak değerlendiriliyor. UNIFIL, yaşanan olayda 15 barış gücü askerinin hafif yaralandığını açıkladı.

Birleşmiş Milletler Askerleri Yaralandı

İsrail ordusu, Lübnan'daki BM Geçici Görev Gücü'ne (UNIFIL) ait üsleri hedef almaya devam ediyor. UNIFIL tarafından yapılan açıklamada, sabah saatlerinde Ramyah’daki BM üssüne iki İsrail tankının güç kullanarak girdiği bildirildi. Bu saldırı sonucunda üssün ana kapısının yıkıldığı ve 15 BM askerinin hafif şekilde yaralandığı aktarıldı.

UNIFIL, tankların yaklaşık 45 dakika boyunca üste kalmasının ardından, irtibat mekanizmaları aracılığıyla İsrail ordusuna barış gücü askerlerinin tehlikeye atıldığına dair bilgi verdiklerini ve bu durumun ardından tankların üsten ayrıldığını belirtti.

Ayrıca, sabah saat 06.40 sularında ateşlenen bir silahtan çıkan duman nedeniyle 15 BM askerinin yaralandığı ifade edildi. UNIFIL, son günlerde dördüncü kez İsrail ordusu ve diğer aktörlere, BM personeli ile mallarının güvenliğini sağlama ve BM tesislerinin dokunulmazlığına saygı gösterme yükümlülüklerini hatırlattıklarını vurguladı.

Uluslararası Hukuk İhlal Edildi

UNIFIL, BM üssüne izinsiz girilmesinin uluslararası hukukun ve 1701 sayılı kararın açık bir ihlali olduğunu vurguladı. “Barış güçlerine yönelik her türlü kasıtlı saldırı, uluslararası insancıl hukukun ve 1701 sayılı kararın ağır bir ihlalidir. UNIFIL'in yetki alanı, operasyon bölgesinde hareket özgürlüğünü öngörmektedir ve bu konudaki her türlü kısıtlama 1701 sayılı kararın ihlalidir” ifadelerini kullandı.

Son olarak, UNIFIL, İsrail ordusundan bu "şok edici ihlaller" konusunda bir açıklama talep ettiklerini belirtti. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ünlü oyuncu Hazal Kaya 1 yıldır şiddet gördüğünü açıkladı!

Ünlü oyuncu Hazal Kaya 1 yıldır şiddet gördüğünü açıkladı!