Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya İsrail Başbakanı Netanyahu UNIFIL'in Lübnan'dan Çekilmesini İstedi

İsrail Başbakanı Netanyahu UNIFIL'in Lübnan'dan Çekilmesini İstedi

İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail ordusunun BM Lübnan Geçici Barış Gücü'nü hedef almasının ardından UNIFIL'in Lübnan'dan çekilmesini istedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
İsrail Başbakanı Netanyahu UNIFIL'in Lübnan'dan Çekilmesini İstedi
KAYNAK: AA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail ordusunun Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Barış Gücü'nü (UNIFIL) hedef almasının ardından bu güçlerin Lübnan'ın güneyinden çekilmesini istedi. Netanyahu'nun açıklamaları, uluslararası alanda büyük yankı uyandırdı.

İsrail Ordusu ve UNIFIL'e Yönelik Saldırılar

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Lübnan'a yönelik saldırılarını ele aldı. Netanyahu, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'e hitaben, UNIFIL güçlerinin Lübnan'ın güneyindeki "Hizbullah kalelerinden" ve çatışma bölgelerinden derhal çekilmesi gerektiğini vurguladı.

Geri Çekilme Talepleri ve Sonuçları

Netanyahu, daha önce de UNIFIL güçlerinin bölgeden çekilmesi için talepte bulunduklarını belirtti. Geri çekilme taleplerinin reddedilmesinin, UNIFIL askerlerini Hizbullah’ın "rehinesi" durumuna düşürdüğünü ifade etti. Bu durum, bölgedeki gerginliğin artmasına yol açan bir etken olarak değerlendiriliyor.

UNIFIL'in Hedef Alınması ve Yaralılar

UNIFIL, 10 Ekim'de İsrail ordusunun bir gözlem kulesini hedef almasının ardından iki barış gücü askerinin yaralandığını açıkladı. 11 Ekim'de ise İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki Ras Nakura bölgesindeki UNIFIL komuta merkezinin ana girişini top mermisiyle hedef almış ve bir UNIFIL gözlem kulesini "Merkava tankı" ile vurmuştur. Bu saldırılarda iki askerin daha yaralandığı bildirilmiştir.

Uluslararası Tepkiler

Birçok ülke, İsrail ordusunun UNIFIL güçlerine yönelik saldırılarını kınamıştır. Ayrıca, İsrail ordusunun Lübnan ordusuna ait bir mevziyi hedef alması sonucu iki Lübnan askerinin hayatını kaybetmesi, uluslararası toplumda derin bir endişe yaratmıştır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alperen Duymaz baba oldu:  Bebeğinin ismi sosyal medyada olay oldu

Alperen Duymaz baba oldu: Bebeğinin ismi sosyal medyada olay oldu