Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Güney Kore’nin savaş uçağı geliştirme programında hırsızlık şüphesi

Güney Kore’nin savaş uçağı geliştirme programında hırsızlık şüphesi

Güney Kore Savunma Tedarik Programı Ajansı, geliştirilmekte olan KF-21 savaş uçağıyla ilgili teknik bilgilerin çalındığından şüphelenilen Endonezyalı mühendisler hakkında soruşturma başlattı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Güney Kore’nin savaş uçağı geliştirme programında hırsızlık şüphesi
KAYNAK: İHA

Güney Kore Savunma Tedarik Programı Ajansı, geliştirilmekte olan KF-21 savaş uçağıyla ilgili teknik bilgilerin çalındığından şüphelenilen Endonezyalı mühendisler hakkında soruşturma başlattı. Güney Kore'nin, Endonezya'nın da destek verdiği KF-21 savaş uçağının üretimine bu yıl başlamayı planladığı bir dönemde, projede yaşanan "hırsızlık" krizi dikkat çekiyor. Güney Kore Savunma Tedarik Programı Ajansı (DAPA) yaptığı açıklamada, KF-21 savaş uçağına dair teknik bilgilerin çalındığından şüphelenilen Endonezyalı mühendisler hakkında soruşturma başlatıldığını belirtti. Korea Aerospace Industries (KAI) şirketinde görevli mühendislerin uçakla ilgili teknik bilgileri bir USB belleğe sakladığından şüphelenildiği ifade edildi. Mühendislere yurt dışına çıkış yasağı getirildi. Güney Kore istihbarat teşkilatının da destek verdiği soruşturmada, depolanan verilerin stratejik bilgiler içerip içermediğine odaklanılacağı belirtildi.

KF-21 programının küçük ortağı olan Endonezya, 8.8 trilyon Won (6,6 milyar dolar) geliştirme maliyetinin yalnızca yüzde 20'sinden sorumlu. Güney Kore ve Endonezya'nın ortaklığında geliştirilen çok amaçlı savaş uçağı KF-21'in üretimine bu yıl başlanması planlanıyor. Güney Kore, 2032'ye kadar kendi hava kuvvetlerinde kullanmak üzere 120 adet KF-21 üretmeyi hedefliyor. Yaşanan hırsızlık krizi, projenin güvenliği ve ticari sırlar açısından önemli bir endişe kaynağı olarak öne çıkıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yaşlı adam yangında can verdi

Yaşlı adam yangında can verdi