Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Dünya Gıda Programı: Her gün 500 tır Gazze'ye girmeli

Dünya Gıda Programı: Her gün 500 tır Gazze'ye girmeli

Dünya Gıda Programı (WFP), Gazze'de ciddi bir yakıt krizi yaşandığını ve bu durumun gıda yardımlarını kesmesine neden olabileceğini açıkladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dünya Gıda Programı: Her gün 500 tır Gazze'ye girmeli
MUHABİR: Tayfun Akyatan

Dünya Gıda Programı (WFP), Gazze'de ciddi bir yakıt krizi yaşandığını ve bu durumun gıda yardımlarını kesmesine neden olabileceğini açıkladı. WFP'ye bağlı fırınlar, yakıt olmadan ekmek üretemeyecekleri için binlerce aileyi etkileyecek.

WFP'nin yazılı açıklamasında, Gazze halkının sürekli ve büyük ölçüde yardıma ihtiyaç duyduğu, özellikle yakıtın, sadece fırınlar için değil aynı zamanda yardımların dağıtımı için kritik olduğu belirtildi. WFP, insani operasyonlarını genişletmeyi planlıyor ve önümüzdeki iki ay içinde 1,1 milyon kişiye gıda yardımı sağlayabilmek için her gün Gazze'ye 40 tırın girmesi gerektiğine dikkat çekti. Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, 26 Ekim'de The Guardian gazetesinde yayımlanan bir makalesinde, 7 Ekim'den önce Gazze'ye her gün yaklaşık 500 tırın giriş yaptığını ve bunların 45'inin yakıt taşıdığını belirtmişti.

yardim-tiri-koycegizden-dualarla-yola-cikti

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Başkan Uysal'dan anlamlı 100. Yıl mesajı

Başkan Uysal'dan anlamlı 100. Yıl mesajı