Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Çin’in Hebei Eyaletindeki Restoranda Patlama: Ölü Sayısı 7’ye Yükseldi

Çin’in Hebei Eyaletindeki Restoranda Patlama: Ölü Sayısı 7’ye Yükseldi

Çin’in Hebei eyaletinde bir restoranda meydana gelen patlamada ölü sayısı 7’ye yükseldi. Patlamanın nedeni olarak gaz sızıntısı gösteriliyor. Olayın ardından yaralıların hastaneye kaldırılması ve çevredeki hasarın giderilmesi için kurtarma çalışmaları yapıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İHA

Çin’in Hebei eyaletine bağlı Sanhe ilçesinde bulunan bir tavuk restoranında meydana gelen patlama büyük endişe yarattı. Yerel saatle 07.54’te gerçekleşen patlama, çevrede büyük bir kargaşaya neden oldu. Patlama anı, araç kameralarına yansıyan görüntülerle net bir şekilde ortaya kondu. Yoğun dumanlar yükselirken, binada ciddi hasarlar meydana geldi. Ayrıca, çevredeki iş yerleri ve park halindeki araçlar da patlamanın etkisiyle zarar gördü.

Olay yerine hızla intikal eden ekipler, 154 itfaiyeci ve 36 itfaiye aracıyla birlikte çalışmalara başladı. Ayrıca, sağlık ekipleri de bölgeye sevk edilerek yaralılara müdahale edildi. Sanhe Acil Durum Yönetimi'nin verdiği bilgilere göre, patlama sonucunda en az 2 kişi yaşamını yitirdi, 26 kişi ise yaralandı. Yetkililer, patlamanın nedeninin gaz sızıntısı olabileceğinden şüpheleniyor.

Yangın Kontrol Altına Alındı

Patlama sonrası çıkan yangın, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Ancak, olayın detayları hala araştırılıyor. Yetkililer, bölgedeki çalışmaların devam ettiğini ve soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

Kurtarma Çalışmaları Tamamlandı

Yetkililer, patlamanın ardından yaralıların hastaneye kaldırılması ve çevredeki hasarın giderilmesi için yoğun bir kurtarma çalışması yürütüldüğünü belirtti. Yaralı 14 kişinin tedavilerinin tamamlanmasının ardından hastaneden taburcu edildiği ifade edildi. Ayrıca, olayın çevredeki iş yerlerine ve park halindeki araçlara da büyük zarar verdiği belirtildi.

Önceki Benzer Olaylar

Geçtiğimiz yıl Çin’in Ningxia Hui Özerk Bölgesi’nin merkezi olan Yinchuan kentinde bir restoranda meydana gelen patlamada 31 kişi yaşamını yitirmişti. Bu olayın ardından, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, ülke genelinde güvenlik önlemlerinin gözden geçirilmesi talimatını vermişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'de sigara satışları rekor kırıyor

Türkiye'de sigara satışları rekor kırıyor